21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Ryder Cup jatkuu kello 19.00 Suomen aikaa

Vedenlanaus oli aamupäivällä yleisin suoritus Twenty Ten-kentällä Ryder Cupin käynnistyessä.

Vedenlanaus oli aamupäivällä yleisin suoritus Twenty Ten-kentällä Ryder Cupin käynnistyessä.

Ryder Cupin ensimmäisetä päivästä on muodostumassa melkoinen katastrofri luonnonolosuhteiden johdosta. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1997 (Valderrama) sää on noussut pääosaan.

Peli keskeytttiin kello 9.45 paikallista aikaa, ja sen on ilmoitettu jatkuvan kello 17.00.

USA:n parivaljakko Jeff Overton-Bubba Watson aloitti räväkästi kahdella birdiellä oman nelipallopelinsä Luke Donaldia ja Padraig Harringtonia vastaan ja ovat kaksi up. Overton aloitti uransa kisassa loisteliaasti upottamalla vaikean ylämäkiputin viheriön ulkopuolelta .Muissa peleissä on edetty eurooppalaistahtiin. Lee Westwood ja Martin Kaymer ottivat niskalenkkiä Dustin Johnsonista ja Phil Mickelsonista, viiden reiän jälkeen he olivat vahvasti pelanneen Westwoodin johdolla myös kaksi up.

Lee Westwoodin hyvä peli nosti Euroopan johtoon ensimmäisessä pelissä &copy Getty Images

Ennen keskeytystä neljä ryhmää olivat pelanneet loppuun yhteensä vain 14 reikää, joten peli on täysin alkuvaiheissaan. Otteluita jatketaan heti kun se on mahdollista. Pallonpaikan parannusoikeius sekä sade tekevät pelaamisesta hidasta ja jo aamupäivällä keskeytyksen jälkeen oli käytännössä selvää että ainakin osa peleistä jää ratkaistavaksi lauantaina.

Hämmästyttävin tapaus alkureiíllä koettiin ykkösen viheriön tuntumassa. Kolmas ryhmä odotti viheriöllä ja sen ympärillä lanamiesten työntäessa vettä pois linjoilta. Samassa viheriön etureunaan putosi noin 200 metrin päästä lyöty Padraig Harringtonin pallo joka rullasi lopulta viheriön taakse hölmistyneiden pelaajien taakse. Tilanne oli käytännössäkin hyvin vaarallinen ja varmasti historiallinen koko Ryder Cupin aikana. Harrington oli maskissa, hän ei kaiketi käynyt katsomassa näkymää ja erehtyi kuvittelemaan viheriön olevan tyhjä…

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje