11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ruuttilan kausi käynnistymässä

Kaisa Ruuttila kilpailukausi on jo ovella. © Getty Images

Kun kevät ehtii, myös naisten Euroopan Tourin kilpailutahti tiivistyy. Kausi pääsee kuitenkin todenteolla vauhtiin vasta toukokuun puolella, jolloin ohjelmassa on neljä turnausta. Edellisen kerran LET-kiertueella pelattiin helmikuussa, Uuden Seelannin kisan päätettyä kolmen turnauksen putken.

Torstaina starttaavassa Lalla Meryem Cupissa on mukana kaikki naisten Euroopan Tourilla vakituisesti pelaavat suomalaiset. Heistä ennakkoon ajatellen suurin mielenkiinto kohdistuu KaisaRuuttilaan, jonka esitykset Nordea Tourilla olivat viime kaudella loistavia. Marokon turnaus käynnistää samalla Ruuttilan kilpakauden 2011.

Joulukuun karsinnoista paikan naisten Euroopan Tourille saalistanut Ruuttila ei ole silti uusi kasvo maanosan ykköskiertueella. Hän pelasi kausilla 2007 ja 2008 yhteensä 26 LET:n kisaa, joista palkkapussiin kolahti reilut 24000 euroa. Paras sijoitus on peräisin vuoden 2007 Finnair Mastersista, jossa Ruuttila oli kuudes. Myös ”raskaan sarjan” toinen top-ten-sijoitus (9:s) on Talin kisasta, mutta kuuden vuoden takaisessa turnauksessa Ruuttila pelasi vielä amatööristatuksella.

Verkkaisesti edistyneen kauden toistaiseksi parhaasta suomalaisesityksestä on vastannut Ursula Wikström, joka oli ANZ RACV Ladies Mastersissa 23:s. Kolmessa turnauksessa 5203 euroa koonnut Wikström löytyy kiertueen ansiolistalla sijalta 28. Agadirin kisan muut suomalaiset ovat Jenni Kuosa sekä RiikkaHakkarainen.

Viime kaudella ensimmäisen kerran pelatun kilpailun voittoa puolustaa Saksan Anja Monke. Kun LET:n ansiolistaa johtava Melissa Reid jättää samanaikaisesti Kaliforniassa pelattavan major-turnauksen vuoksi Marokon kisan väliin, on Uuden Seelannin avointen voittajalla Kristie Smithillä hyvä tilaisuus kiivetä viikonvaihteessa kiertueen tienestiykköseksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje