[16][25]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ruuskalla niukka johto Talissa

Lauri Ruuskalle on tarjolla lauantaina upea sulka hattuun. Arkistokuva: Juha Hakulinen

Lauri Ruuska (-6) jatkoi hyvää peliä Helsingin Talissa pelattavassa Finnish Amateur Championshipissä. Torstain avauskierros 67 sai jatkoksi perjantaina tuloksen 69. Siilinjärveläinen johtaa toisena olevaa Itävallan Lukas Lipoldia (67-70) lyönnillä.

”Tänään oli vaihtelevaa peliä ja kierros oli yhtä vuoristorataa”, Ruuska sanoi. ”Laitoin kierroksen aikana muutaman metrisen putin ohi, mutta muuten puttasin taas hyvin.”

Ruuska aloitti kierroksen eaglella. Kierroksella syntyi kaikkiaan viisi birdietä, mutta vastaavasti korttiin merkittin myös viisi bogia.

”Tilanne on kuitenkin hyvä. Huomenna pitää pelata vain omaa peliä ja pysyä omassa pelisuunnitelmassa. Se on avain jos haluaa huomenna voittaa.”

Islannin Gisli Sveinbergsson (69-69) on kolmantena ja Erik Myllymäki (71-70) toiseksi parhaana suomalaisena sijalla neljä.

”Peli tuntuu ihan hyvältä ja putti toimi hyvin. Huomenna on vielä mahdollisuuksia, jos pelaa ihan huippukierroksen”, Myllymäki sanoi.

Sveitsin Neal Woernhard (72-70) ja äitinsä puolelta suomalaiset sukujuuret omaava Belgian Samuel Echikson (71-71) mahtuvat vielä viiden joukkoon.

Naistenkin kilpailussa on luvassa jännittävä päätöspäivä. Kisan kärjessä on yllättäjä Isabella Sahlberg tuloksella kaksi yli parin (72-73). Kaksi lyöntiä Vuosaaren Golfia edustavaa Sahlbergia perässä on Jenna Mäihäniemi (77-70). Oona Vartiainen (75-73) ja Niina Liias (77-71) jakavat kolmatta sijaa.

Päivän parhaasta kierroksesta, 70, vastannut Mäihäniemi oli tyytyväinen kierrokseensa.

”Lyönti kulki hyvin ja pelissä oli selkeä ajatus. Löin kierroksen aikana 16 viheriötä”, kertasi 17-vuotias espoolainen päivän suoritustaan.

”Pysyin hyvin pelisuunnitelmassani ja omaan peliin keskityn myös huomenna. En mieti kierroksen aikana sijoituksia”, viime viikolla Hollannin amatöörimestaruuskisoissa kuudenneksi sijoittunut Mäihäniemi jatkoi.

Lähde: SGL-tiedote