18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ruuskalla näyttävä aloitus EM-turnauksessa

Lauri Ruuska ilahdutti tyylikkäällä esityksellään Hämeenlinnan EM-turnauksen avauskierroksella. Kuva: Juha Hakulinen

Päivän ensimmäisessä ryhmässä pelannut Lauri Ruuska aloitti Vanajanlinnassa käynnistyneen EM-joukkueturnauksen loistavalla 67 lyönnin tuloksella. Tämä riittää tässä vaiheessa jaettuun paalupaikkaan yhdessä Belgian Samuel Echiksonin kanssa.

Ruuskan avauskierros sisälsi yhden eaglen, neljä birdietä ja yhden bogin. Birdieistä kolme osui neljän ensimmäisen reiän jaksoon. Seuraava täsmäisku koitti sisääntulon alussa, jossa hän taituroi peräkkäiset eaglen ja birdien.

”Löin hyvin alussa ja näkymä tuloskortissa oli sen mukainen. Otin uuden spurtin takaysin alussa, näistä elementeistä hyvä tulos muodostui”, Ruuska sanoi.

Päivän ainoa bogi osui 14. reiälle, jossa siilinjärveläinen otti kolme puttia.

”Kierroksen kaikki birdiet olivat hyvin tehtyjä, viimeinen tuli 11. reiän griinibunkkerin kautta, jonne löin avaukseni.”

Suomen joukkue oli suunnitellut yhdessä valmentajansa Staffan Johanssonin kanssa pelaajille sopivimman pelijärjestyksen. Ruuska halusi mahdollisimman varhaisen lähtöajan.

”Tykkään ehdottomasti aamustarteista. Pelaan silloin yleensä hyvin.”

Suomen kieltä omassa peliryhmässä

<a href=Lauri Ruuska oli tiistaina Suomen joukkueen kantava voima. Kuva: Juha Hakulinen" src="/wp-content/uploads/2014/07/14070817360775.jpg" width="505">

Lauri Ruuska oli tiistaina Suomen joukkueen kantava voima. Kuva: Juha Hakulinen

Ruuska jäi ilman mainittavia onnistumisia sisääntulon toisen reiän jälkeen.

”Jotenkin flow katosi toisella kenttäpuoliskolla. Lyönnin rytmi ei ollut siellä yhtä hyvä kuin ulosmenossa. Mutta luonnollisesti olen tyytyväinen päivän suoritukseeni.”

Ruuskan mielestä olosuhteet mahdollistavat laadukkaiden tulosten tekemisen: ”Viheriöt ovat pehmeät, eivätkä erityisen nopeat. Myös raffit ovat lyhyet. Nyt varmasti halutaan tarjota yleisölle näyttäviä tuloksia.”

Ruuskan ryhmässä niin ikään tuloksen 67 pelannut Echikson on äitinsä puolelta suomalainen.

”Äitini on kotoisin Jyväskylästä, mutta itse olen syntynyt Pariisissa. Isäni on Yhdysvalloista. Muutimme Belgiaan, kun olin kahden vuoden ikäinen. Osaan suomea, mutta vastaan lehdistön kysymyksiin mieluummin englanniksi”, hän sanoi.

Kentällä Ruuska ja Pohjois-Carolinan yliopistosta vastikään valmistunut Echikson juttelivat keskenään suomen kielellä: ”Ei ole ihan tavallista, että tällaisissa kansainvälisissä kisoissa saa juttuseuraa omalla kotikielellään”, Ruuska sanoi.

Osittain sitä kautta ja muutenkin meillä oli hyvä fiilis ryhmässä. Se tarttui varmasti myös Englannin Ryan Evansiin, joka pelasi tiistaina tuloksen 68. Nähtäväksi jää, onko tässä koko päivän paras ryhmä tulokset yhteenlaskettuna.

8.7. klo 12.57

Myllymäki: Putteihin saatava lisää ryhtiä

Erik Myllymäen kirjava kierros päättyi tulokseen 72. Kuva: Juha Hakulinen

Erik Myllymäen kirjava kierros päättyi tulokseen 72. Kuva: Juha Hakulinen

Tuloksen par (72) pelannut Erik Myllymäki mietiskeli kierroksen jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa. Viisi bogia oli paljon, mutta viisi birdietä pitivät tuloksen kohtuullisena.

”Kierros päättyi harmittavasti kolmen putin griiniin, mutta sain taisteltua tänään joukkueelle tärkeitä lyöntejä. Koskaan ei pidä olla erityisen pettynyt, jos pelaa kentän parissa”, Myllymäki sanoi.

”Putteihin on saatava huomenna lisää ryhtiä. Kahden kolmen putin griinin lisäksi missasin pari metrin pituista birdieputtia.”

Myllymäki oli Ruuskan tavoin tyytyväinen aamustarttiinsa: ”Pelaan aina mieluiten aamulla, jos vain saan itseni sängystä kunnolla ylös.”

Miki Kuronen tarvitsi avauskierroksella lyönnin enemmän kuin Myllymäki. Kuronen löi kentän alkupuoliskolla palloaan vasemmalle, mikä johtui hänen itsensä mukaan liian nopeasta lähdöstä backsvingin jälkeen.

”Sain lyönnin rauhoittumaan kierroksen edetessä. Käymme tänään vielä valmentajani (Peter Hagström) kanssa läpi lyönnin tekniikkaa ja puttia.”

Miki Kurosella oli alussa vaikeuksia lyönnin rytmin kanssa, mutta jatkossa oikea tempo löytyi. Kuva: Juha Hakulinen

Miki Kurosella oli alussa vaikeuksia lyönnin rytmin kanssa, mutta jatkossa oikea tempo löytyi. Kuva: Juha Hakulinen

Kuronen oli tahmean alun jälkeen tyytyväinen, että sai pidettyä pelinsä suhteellisen hyvin koossa.

”Kuulin kierroksen puolivälin jälkeen, että Lauri (Ruuska) on kuusi alle. Sain siitä itsekin hyvän hengen päälle ja pelasin takaysin miinus kaksi. Voin olla ylpeä tuloksestani.”

Kurosen mielestä kentän jälkipuolisko pelataan etuysiä helpompana. Samalla hän uskoi, että muiden suomalaisten asemat kohenevat päivän edetessä.

”On ihan selvää, ettei meidän tulokset saa mennä liikaa plussalle.”

Iltapäivän ensimmäisellä tunneilla jaetulle ykköspaikalle ovat ankkuroituneet Tanskan Niklas Nørgaard Møller ja Ranskan Mathieu Fenasse tuloksellaan 66. Tanskalainen teki virheettömällä kierroksellaan kuusi birdietä, joista neljä upposi noin.kahdeksan metrin päästä.

”Puttipeli on aina ollut vahvuuteni. Otin tänään 25 puttia”, Nørgaard Møller sanoi. ”Tosin viheriöt saisivat olla hieman nopeammat.”

Albert Eckhardt oli tyytyväinen peliiinsä, mutta ei tulokseensa. Kuva: Juha Hakulinen

Albert Eckhardt oli tyytyväinen peliiinsä, mutta ei tulokseensa. Kuva: Juha Hakulinen

Kurosen tavoin tuloksen 73 lyönyt Albert Eckhardt oli tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi tulokseensa: ”Pelasin tänään todella hyvin, 73 oli taatusti maksimitulos, jonka voi tällä pelillä tarjota.”

Hänen korttiinsa eksyi myös yksi tuplabogi sisääntulon loppupuolella: ”Olin 15. reiällä (par-5) kahdella griinibunkkerista, josta löin kolme kertaa. Vanajanlinnan bunkkereissa on muutenkin paljon hiekkaa, ja en oikein tiedä, kuka siinä bunkkerissa oli aiemmin käynyt. En kuitenkaan päässyt lyömään palloa kunnolla, ja siitä se seikkailu alkoi.”

Eckhardt uhkui kierroksen jälkeen taistelutahtoa. Kaikki energia on nyt suunnattu toiselle lyöntipelikierrokselle.

”Toivottavasti Late (Ruuska) vetää toisen samanlaisen kierroksen. Odotan keskiviikkona itseltäni kovempaa scorea, ja sitä että hoidamme paikkamme kahdeksan joukkoon.”

Linus Väisänen pelasi alun kompuroinnista huolimatta ryhdikkään kierroksen. Kuva: Juha Hakulinen

Linus Väisänen pelasi alun kompuroinnista huolimatta ryhdikkään kierroksen. Kuva: Juha Hakulinen

Kentän parin yhdellä (71) alittanut Linus Väisänen sai koneensa käyntiin verkkaisesti. Hän oli kuutosen jälkeen kierrostaan kolme yli. Kakkosella birdie näytti hetken aikaa enemmän kuin selvältä, mutta toisin kävi.

”Löin siinä wedgellä metriin ja otin kolme puttia”, Väisänen harmitteli. Hän teki jo kolmannen birdiensä kuutosella, mutta sai tämän jälkeen ryhtiä otteisiinsa: ”Aloin saada putteja sisään. Tein yhdeksän reiän jaksoon viisi birdietä.”

Väisänen löi avauksensa 11:llä viheriölle, mutta eagleputti ei ollut paras mahdollinen. Sisääntulon ainoa bogi, reiällä 16 (par-3), sai alkunsa liian pitkäksi menneestä tiilyönnistä.

”Laurin (Ruuska) hyvä kierros antoi tänään puhtia nousulle. Meillä on tässä edelleen kaikki edellytykset tavoitteeseemme.”

Kristian Kulokorven tulos 75 jäi pois joukkueen kokonaistuloksesta ensimmäisenä lyöntipelipäivänä.

”Lähestymiset jäivät tänään liian kauas, ja missasin ne väärälle puolelle. Tiiltä löin hyvin, eikä putissakaan ollut valittamista.”

Kulokorpi kertoi pelinsä olleen hermostunutta. Kyse ei ollut vain suuren turnauksen aiheuttamasta paineesta. ”Pelaan useasti ensimmäisen kierroksen vähän huonommin. Kun suurempi jännitys on ohi, kykenen pelaamaan taas omalla tasollani. Uskon pystyväni keskiviikon kierroksella toisenlaiseen esitykseen.”

Tamperelainen meni pian kierroksen jälkeen hakemaan rangelle jämäkkyyttä: ”Tiedän jo, kuinka ne lähestymiset saadaan kuriin. Nyt hyvä fiilis rangelta, huomenna on jo parempi rohkeus pelata.”

Marko Kuivasaari (päivitetty klo 17.29)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)