25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ruuska venyi hienosti kuudenneksi EM-kisoissa

Lauri Ruuska pelasi mainion EM-turnauksen Slovakiassa. Kuva: Jari Jokinen

Tämän vuoden lyöntipelin suomenmestari Lauri Ruuska (-15) esitti loistavan loppukirin Slovakiassa pelatun henkilökohtaisen EM-turnauksen kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Tarinagolfia edustava pelaaja oli kisan puolivälissä vasta sijalla 45, mutta nousi lopputuloksissa kuudenneksi.

Ruuska jäi pronssimitalista lopulta kahden lyönnin ja mestaruuden voittaneesta Italian StefanoMazzolistakin vain neljän lyönnin päähän. Siilinjärveläisen viimeisen 36 reiän tulos oli koko turnauksen toiseksi paras. Hän pelasi finaalikierroksella tuloksen 69, joka sisälsi viisi birdietä ja yhden tuplabogin Penati Golf Resortin Legend Coursen 10. reiällä.

”Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen kisaan”, Ruuska totesi. ”Tiesin että hyvällä kierroksella voi päästä lähelle kärkeä. Ihan kelpo kierros, mutta harmi vain, että hyvä meno tyssäsi tuplaan.”

Ruuska jakoi kuudetta sijaa neljän muun pelaajan kanssa. Tässä joukossa oli myös kisan kenties suurin voittajasuosikki Marcus Kinhult. Hienoja otteita muutamassa ET:n turnauksessa esittänyt ruotsalainen hyytyi pahasti päätöskierroksella lyömällä tuloksen 74.

Kristian Kulokorpi (-6) pelasi kymmenen lyöntiä heikommin kuin perjantaina, ja joutui tyytymään 61. sijaan. Miki Kuronen, Kim Koivu ja Mikko Lehtovuori jäivät kauas paikasta finaalikierrokselle.

Irlannin Gary Hurley (-18) ja Gavin Moynihan saivat himmeimmät mitalit.

Slovakian EM-turnauksessa oli mukana 144 pelaajaa.

Marko Kuivasaari 8.8. klo 19.36

Ruuska ja Kulokorpi piristyivät Slovakiassa

Kehno toinen kierros sisuunnutti Suomen maajoukkuepelaajat.

Lauri Ruuska (-12) ja Kristian Kulokorpi (-9) olivat kuin uudestisyntyneitä kehnosti sujuneen toisen kierroksen jälkeen amatöörien henkilökohtaisissa EM-kisoissa. Kaksikko pelasi Penati Golf Resortissa perjantaina tuloksen 65, millä he jakoivat päivän kovinta noteerausta.

Ruuska (17:s) ja Kulokorpi (38:s) olivat ainoat suomalaiset, jotka ylsivät turnauksen päätöskierrokselle. Ensin mainitulla on vielä hyvät mahdollisuudet kymmenen joukkoon, mestaruustaisteluun matka lienee sen sijaan jo liian pitkä.

Myös muut suomalaiset olivat perjantaina pirteämmällä pelituulella. Miki Kurosen (+5), Kim Koivun (+5) ja Mikko Lehtovuoren (+10) kisaurakka päättyi kuitenkin kolmeen kierrokseen. Jatkoon pääsi 54 reiän tuloksella 210 (-6).

Kisan kärkeen nousi nyt vuorostaan Gary Hurley (-18), Ruotsin Marcus Kinhult jahtaa irlantilaista lyönnin päässä. Ranskan Antoine Rozner, Espanjan Adria Arnaus ja Belgian Thomas Detry (-16) jakavat kolmatta sijaa.

Marko Kuivasaari 7.8. klo 22.12

Suomalaisilla alavireinen päivä Slovakiassa

Kärkisijoitukset ovat karkaamassa sinivalkoisten ulottumattomiin miesten EM-turnauksessa.

Henkilökohtaisten EM-kisojen toinen päivä sujui suomalaisittain vaisusti. Yksikään viidestä pelaajasta ei pystynyt alittamaan Penati Golf Resortin Legend Coursen paria. Kisan 67 lyönnillä aloittanut Lauri Ruuska (-5) joutui tyytymään torstaina tulokseen 72, ja hän putosi 144 pelaajan joukossa sijalle 45.

Ruuska on suomalaisista, joka on tällä hetkellä ennustetun cut-rajan oikealla puolella. Finaalikierrokselle pääsee 60 parasta ja samassa tuloksessa olevat.

Kristian Kulokorpi (-2) on sijalla 73. Kolmikko Kim Koivu (+5), Miki Kuronen(+6) ja MikkoLehtovuori (+7) ovat ankkuroituneet tulosluettelon peräpäähän sijoille 127-134.

Kisan johtoon nousi Englannin Jamie Bower (-13). Islannin GudmundurAgust Kristjansson, Irlannin Jack Hume, Italian Stefano Mazzoli ja Belgian Thomas Detry väijyvät Boweria lyönnin päässä. Isoista voittajasuosikeista Ruotsin Marcus Kinhult (-11) on kuudentena.

Marko Kuivasaari 6.8. klo 20.32

Ruuskalla hyvä avauskierros EM-kisoissa

Siilinjärveläinen on ensimmäisen päivän jälkeen kolme lyöntiä kärjestä.

Lauri Ruuska löi miesten henkilökohtaisen EM-turnauksen avauspäivänä mainion tuloksen, 67 (-5) lyöntiä. Se oikeuttaa tässä vaiheessa 13. sijaan. Ruuska aloitti urakkansa Penati Golf Resortin kentän 10. reiältä.

Hän teki seitsemän ensimmäisen reiän jaksossa kaksi eaglea (11 ja 14), yhden birdien ja yhden bogin. Toisen kenttäpuoliskon ainoa parista poikennut reikätulos oli kakkosen birdie.

Myös tuloksen 70 lyönyt Kristian Kulokorpi (48:s) saa päivästään puhtaat paperit. Kim Koivulle (73), Miki Kuroselle (73) ja Mikko Lehtovuorelle (75) jäi sen sijaan parannettavaa.

Slovakiassa pelattavan turnauksen kärjessä on odotetusti jo hienoja otteita ET:n kisoissa esittänyt Ruotsin Marcus Kinhult. Saman 64 tuloksen löivät myös Englannin Scott Gregory, Islannin Haraldur Magnus sekä päivän suurin yllättäjä, Tsekin Vitek Novak.

Kisaan starttasi 144 pelaajaa joista 47 alitti keskiviikkona 70 lyönnin rajan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje