21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ruotsille nuorten mestaruudet EM-kisoissa

Albert Eckhardt auttoi osaltaan Suomea voittoon viimeisestä vastustajastaan.

Poikien viisipäiväinen urakka alle 18-vuotiaiden EM-joukkuekisoissa Lidingössä päättyi isäntämaan Ruotsin juhliin. Ruotsi kukisti loppuottelussa Italian. Kun Ruotsin tytöt voittivat samaan aikaan St. Leon Rotissa Saksassa vastaavan tyttöjen EM-kullan, on golfväen ilo länsinaapurissa ylimmillään.

Myös Suomen poikien urakka päättyi voittoisasti, vaikkakaan mitalitavoitteita ei tällä kertaa saavutettu. Suomi voitti päätöspäivän vastustajansa Hollannin 3-2. Suomalaisista otteluvoittoihin venyivät Juhana Kukkonen, Aleksi Myllymäki ja Albert Eckhardt.

”Hyvä, että voitettiin viimeinen ottelu, voittoon on aina hyvä lopettaa. Peli ratkesi pitkälti Myllymäen viimeisellä viheriöllä, jossa Aleksi vastasi hyvin vastustajan tekemiin virheisiin ja toi voiton kotiin”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

Suomi sijoittui lopulta 11:nneksi.

Tyttöjen EM-joukkuekisassa St. Leon Rotissa Saksassa Tshekki voitti päätöspäivänä Suomen numeroin 3-2. Suomalaisista voittoihin ylsivät Sandra Salonen ja Matilda Castrén. Näin Suomi sijoittui lopulta 12:nneksi 20 maan joukossa.

Euroopan mestaruuden voittanut Ruotsi kukisti loppuottelussa Espanjan 4-3. Tanska sai EM-pronssia.

Erot ovat hyvin pieniä, sillä mestaruuden voittanut Ruotsi oli vain niukasti Suomea parempi.

”Matsit täällä ovat usein yhdestä putista kiinni. Myös tänään oli muutamasta lyönnistä kiinni. Kaiken kaikkiaan pitää tehdä kovempaa työtä ja lähteä kisoihin valmiimpana”, tyttöjen valmentaja Mikael Mustonen analysoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje