25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ruotsi tekee paluun LET-kartalle

Caroline Hedwall tulee olemaan yksi Helsingborg Openin seuratuimpia pelaajia. © Getty Images

Ruotsissa nähdään jälleen ensi syyskuussa naisten golfia Euroopan huipulta. Urheilutapahtumia järjestävä IEC in Sports, Helsingborgin kaupunki ja Skånen seutukunta saivat sovittua viimeisetkin yksityiskohdat alkuviikolla kuntoon. Sopimus on kolmevuotinen. ”Tunnelmat ovat todella mukavat”, iloitsi Ruotsin golfliiton toiminnanjohtaja Gunnar Håkansson.

”Tämä on strategisesti erittäin tärkeätä Ruotsin kilpagolfille. Nyt meillä on taas tarjota maanosan pääkiertueen turnaus miehille ja naisille.”

Helsingborg Open pelataan ensi vuonna 5.-8. syyskuuta Vasatorpin kentällä. Se ajoittuu viikkoa ennen Evian Mastersia, joka on kaudesta 2013 lähtien viides virallinen major-turnaus. Ruotsalaiset ovat myös havainneet, ettei LPGA Tourin kalenterissa ole kilpailua Helsingborgin viikolla.

”Toivon mukaan saamme houkuteltua tänne omat tähtipelaajamme ja muutamia heidän kollegoitaan Yhdysvaltain kiertueelta”, kilpailun projektipäällikkö Beth Engblom sanoi.

Turnauksen liikevaihto liikkuu 7-8 miljoonan kruunun välillä. 72 reiän kilpailuun otetaan mukaan 126 pelaajaa. Helsingborg Openin palkintoarvo on näillä näkymin 250 000 euroa. Tämän suuruinen potti sijoittuu LET-kiertueella keskitasolle.

Palkintopottia halutaan kasvattaa

”Kun Scandinavian TPC hosted by Annika pelattiin Barsebäckissa vuonna 2007, jaettiin siinä 525 000 euroa palkintorahaa. Vain Evian ja naisten British Open menivät edelle. Tavoittelemme Helsingborgin kisan osalta samansuuruista pottia, mutta saatetaan kisa ensiksi alkuun”, Engblom sanoi.

Engblom näkee maan tyttöjunioreiden kannalta merkittävänä, että Ruotsissa järjestetään vuosittain LET-tason turnaus: ”Ammattilaispelaajien näkeminen on luonnollinen inspiraation lähde. On iso asia päästä seuraamaan omia idoleitaan kotikentällä.”

Ruotsin golfliitolla on hallussaan 11 villiä korttia turnaukseen, joita se todennäköisimmin tulee jakamaan mm. lupaaville junioreille sekä joillekin LPGA Tourin pelaajille.

Ruotsissa pelattiin LET-golfia viimeksi vuonna 2008, tuolloin ohjelmassa oli jopa kaksi turnausta. Scandinavian TPC:n (Frösåker) voitti Amy Yang, Göteborg Mastersin (Lycke GK) ykkönen oli puolestaan Gwladys Nocera.

Suomessa yhtäjaksoisesti seitsemän vuoden ajan järjestetty Finnair Masters pelattiin viimeksi vuonna 2011. Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Tero Kumpulaisen mukaan Talin LET-kisa on telakalla myös kauden 2013 osalta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje