[10][17]

[10][17]

Ruotsi European Nations Cupin ykköseksi

Anna Nordqvistin Ruotsi oli toistamiseen lyömätön European Nations Cupissa. © Getty Images

European Nations Cup päättyi viimevuotiseen tapaan Anna Nordqvistin ja Sophie Gustafsonin voittoon. Ruotsi pystyi säilyttämään finaalikierroksella lauantaina hankkimansa kolmen lyönnin johdon päätyen kisassa lopputulokseen -21.

”Voitto tuntuu fantastiselta, meillä oli hauska viikko ja pelasimme hyvin. Täällä oli paljon ruotsalaisia kannustamassa, joten saimme siitä lisälatausta”, Nordqvist sanoi.

Ruotsalaisten ei tarvinnut pistää sunnuntaina aivan parastaan, vaikka Valencian Cupin säännöin pelattu kierros kaksikolta tyylikkäästi (68) sujuikin. Ruotsista tuli ykköstilan myötä ensimmäinen maa, joka on pystynyt European Nations Cupissa kahteen peräkkäiseen voittoon.

Finaalikierroksen paras maa oli Saksa, joka nousi tuloksensa 65 myötä Alicantessa (Anja MonkeCaroline Masson) pelatun turnauksen kakkoseksi yhdessä Englannin (Laura DaviesMelissa Reid) kanssa.

Wales (Becky BrewertonLydia Hall) ja Australia (Katherine HullKaren Lunn) valloittivat seuraavat sijat.

Suomelle ENC:n päätöspäivä tarjoili hienoisen pettymyksen. Ensimmäisen päivän jälkeen hyvin ryhdistäytyneet Ursula Wikström ja Jenni Kuosa eivät saaneet toisellakaan Valencian Cup -kierroksella itsestään parasta irti ja näin kaksikko menetti paikkansa top-kympissä. Suomi (-9) sijoittui lopulta 18 joukkueen turnauksessa 12:nneksi.

Valencian Cup: Pelimuodossa molemmat pelaajat avaavat par-kolmosilla, valitsevat paremman pallon ja lyövät vuorotellen loppuun. Par-nelosilla valinta tehdään kahden lyönnin jälkeen ja par-viitosilla vasta kolmen lyönnin jälkeen.