14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ruosteet karistettu – koronasta toipunut Dustin Johnson valmis taistelemaan menestyksestä

Pitkä kilpailutauko ei vaikuta sekoittaneen Dustin Johnsonin pakkaa. Kuva: Getty Images

Houstonissa nähdyt otteet nostavat DJ:n Mastersin voittajasuosikkien joukkoon.

Koronavirus ja siihen liittyvä karanteeni ovat sellainen yhdistelmä, ettei huippupelaajan iskukyvystä ole minkäänlaisia takeita, kun pelit taas jatkuvat. Ensimmäisen turnauksensa tällä viikolla sitten syyskuun U.S. Openin pelaava Dustin Johnson (-6) vaikuttikin olleen Houston Openin avauskierroksella ruosteessa. Tulos 72 ei vakuuttanut, ja karsiutumisen uhka oli konkreettinen.

Sisuuntunut Johnson ei tästä hätkähtänyt vaan on ollut kahdella seuraavalla kierroksella vakuuttava: tulokset 66–66 olivat perjantain ja lauantain ehdotonta eliittiä nostaen hänet kamppailemaan turnauksen voitosta. DJ on kisassa ennen päätöspäivää viidentenä, kolme lyöntiä toisesta kierroksesta lähtien kärjestä pysytelleestä Sam Burnsista (-9).

Johnsonin tuttu ase on ollut Houstonissa tallessa. Esimerkiksi perjantain kierroksen draivipituustilaston kärkipaikka heltisi 290 metrin keskiarvolla. Mutta olivat avaukset tarkkojakin, hänen mahduttua strokes gained off the tee -tilastossa top 10:een.

Putitkin ovat olleet Memorial Park -kentällä kahtena edellisenä päivänä kisan aatelia. Toisella kierroksella putteja upposi 37 metrin edestä, kun avauspäivän seiskakakkosen jälkeen ”säkityksiä” oli kokonaistilastossa kymmenen metriä vähemmän.

Johnson antoi lokakuun puolivälin tuntumassa positiivisen koronavirusnäytteen kärsittyään flunssan kaltaisista oireista. Koronan aiheuttamaa parin viikon taukoa enemmän häntä kenties askarrutti Houstonissa se, että edellisestä turnauksesta oli vierähtänyt jo 1,5 kuukautta. Nämä huolet voi nyt unohtaa. Johnson on valmis kirkastamaan viimevuotisen kakkostilansa tulevan viikon Masters Tournamentissa.

Johnson on tämän vuoden Mastersissa ainoa pelaaja, joka on sijoittunut vuodesta 2015 lähtien Augustassa pelaamissaan kisoissa joka kerta top 10:een. Vuoden 2017 kilpailun hän joutui jättämään väliin loukattuaan selkänsä turnauksen aattona.

Voitto vielä puuttuu, eikä Johnson ole muita saavutuksiaan peilaten tehnyt erityisen tuhoisaa jälkeä majoreissa. Ainoa ykköstila on neljän vuoden takaisesta U.S. Openista. Yli kymmenen vuoden ajanjaksolla hän on koonnut major-kilpailuissa 19 sijoitusta kärkikymmenikköön, joten yrityksen puutteesta Johnsonia ei voi syyttää. Onkin lähes ihme, ettei näistä top-kympeistä ole muovautunut enemmän ykköstiloja.

Houston Openin voitosta saattaa kehkeytyä vielä Johnsonin ja toisen ison tähden Jason Dayn välinen kaksintaistelu. Day jakaa kilpailussa toista sijaa Meksikon Carlos Ortizin kanssa lyönnin kärjestä. Heidän ja Johnsonin väliin mahtuu kisan parhaana eurooppalaisena Itävallan Sepp Straka (-7).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje