Rory McIlroy halunnee osallistua Tokion olympialaisiin – ”Jos lähden, niin pelaan Irlannin väreissä” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Rory McIlroy halunnee osallistua Tokion olympialaisiin – ”Jos lähden, niin pelaan Irlannin väreissä”

Rory McIlroy olisi Tokiossa yksi Irlannin olympiajoukkueen suurimmista mitalitoivoista. Kuva: Getty Images

McIlroyn asenne olympialaisia kohtaan vaikuttaa täysin erilaiselta kuin Rion kesäkisojen aikaan.

Rory McIlroy kertoi torstaina alkavan PGA Championshipin alla olevansa ”mitä ilmeisimmin” mukana ensi kesänä Tokiossa pelattavassa golfin olympiaturnauksessa. Ja mikäli näin on, hän aikoo edustaa kesäkisoissa Irlantia.

Pohjoisirlantilainen nousi vuonna 2016 otsikoihin pyörrettyään osallistumisensa Rion olympialaisiin liikkeellä tuolloin olleen Zika-viruksen aiheuttaman huolen vuoksi. Hänen ja muidenkin tähtien perumisten pohjimmaiseksi syyksi arveltiin muun muassa halua vetää henkeä raskaan kilpailukauden keskellä.

Isojen nimien puuttumista harmiteltiin etenkin siksi, että he olisivat tuoneet golfille hyödyllistä lajin tunnettuutta edistävää maailmanlaajuista näkyvyyttä. McIlroyn lausunnot herättivät pahennusta, kun hän kertoi kolme vuotta sitten, ettei pelaa golfia ammatikseen, jotta voisi pönkittää lajin kasvua.

New Yorkissa tiistaina näkemykset olympiagolfia kohtaan olivat toisenlaiset.

”Mielestäni se olisi mahtava kokemus. Juuri tällä hetkellä tuntuu siltä, että haluan pelata (olympialaisissa)”, McIlroy sanoi.

McIlroylla olisi mahdollisuus edustaa olympialaisissa Englantia, koska Pohjois-Irlanti on osa Isoa-Britanniaa. Hän on kuitenkin edustanut kaikissa amatöörikilpailuissaan Irlantia, ja tämän hän tulee tekemään myös Tokiossa.

”Kyseessä ei ole mikään pinnallinen päätös. Minulla oli mahtava amatööriura, enkä tarkoita pelkästään saavutuksiani, vaan myös sitä, että olen saanut kokea hienoja pelimatkoja ja solmittua edelleen jatkuvia ystävyyssuhteita edustaessani Irlantia.”

Vuoden 2020 olympialaisten karsinta päättyy Royal St. George’s -kentällä pelattavan Open Championshipin jälkeen, pari viikkoa ennen kesäkisojen käynnistymistä, jolloin 60 pelaajan osallistujaluettelo lyödään lukkoon.

Jokainen maa voi lähettää olympiaturnaukseen kaksi pelaajaa, mutta korkeintaan neljä, mikäli nämä kaikki mahtuvat maailmanlistalla 15:n joukkoon. McIlroy on OWGR-listalla parhaillaan sijalle neljä, Shane Lowryn ollessa 41 pykälää alempana. Muita irlantilaisia ei mahdu sadan joukkoon.

Irlantia Rion golfturnauksessa edustivat Padraig Harrington ja Seamus Power.

Lue seuraavaksi: Tokion olympiakenttä taipui paineen alla – Kasumigaseki hyväksyy naisten täysjäsenyyden

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje