23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Tokion olympiakenttä taipui paineen alla – Kasumigaseki hyväksyy naisten täysjäsenyyden

KOK:n mukaan kenttä saa päätöksensä myötä järjestää olympialaisten golfturnaukset, eikä muita vaihtoehtoja ole enää tarve kartoittaa.

Tokion luoteispuolella sijaitseva Kasumigaseki Country Club on ollut viime aikoina Kansainvälisen olympiakomitean silmätikkuna. Onhan Tokion 2020 olympiaturnaukset järjestettäväkseen saanut kenttä ollut haluton sallimaan naisille samanvertaiset jäsenyysehdot kuin miehille.

KOK ilmoitti vastikään, että se aikoo etsiä olympialaisia varten uuden kentän, mikäli Kasumigaseki ei tee muutoksia naisten jäsenyyttä koskeviin pykäliin.

Maanantaina Guardianissa olleen artikkelin mukaan 15-miehinen hallitus on tehnyt klubin sääntöjen edellyttämällä tavalla yksimielisen päätöksen naisten täysjäsenyyden hyväksymisestä Kasumigasekissa.

Tokion olympialaisten järjestelykomitean puheenjohtaja Yoshiro Mori oli tyytyväinen vuonna 1929 perustetun klubin suotuisasta ratkaisusta.

”Haluan osoittaa kiitokseni klubin jäsenille ymmärryksestään ja yhteistyöstään”, hän sanoi.

Kansainvälinen olympiakomitea muistutti ennen klubin tekemää päätöstä, että se ei hyväksy suorituspaikkoja hallinnoivilta tahoilta minkäänlaista syrjintää. Myös Tokion ensimmäinen naiskuvernööri Yuriko Koike sanoi pitävänsä ”erittäin epämiellyttävänä, ettei naisille suoda tähän aikaan maailmassa golfklubissa tasavertaista jäsenyyttä”.

Kasumigasekin päätös merkitsee, että olympiakomitean ei tarvitse enää kartoittaa muita kenttävaihtoehtoja naisten ja miesten golfturnausten järjestämiseksi Tokion kesäkisoissa.

”Kuten olemme koko ajan sanoneet, sukupuolinen tasavertaisuus on olympialiikkeen peruskivi ja keskeinen tekijä vuoden 2020 olympialaisissa. Me uskomme, että kyseinen päätös heijastaa tätä”, KOK:n varapuheenjohtaja JohnCoates sanoi.

Täysin miesten klubina koko 273-vuotisen historiansa ajan toiminut Muirfield äänesti viime viikolla niin ikään naisten täysjäsenyyden puolesta. Klubi oli edellisessä, vuonna 2016 pitämässään äänestyksessä päättänyt säilyttää entiset jäsenehdot, mutta jouduttuaan pois niin sanotusta Open Championship -kenttien kierrosta, se järjesti nopeasti uuden jäsenäänestyksen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje