[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - Muu

Rantanen vei speedgolfin sprinttimatkan sekuntikamppailun – Hallanoro naisten ykkönen

Yle televisioi lajin ensimmäiset sprinttimatkan SM-kisat suorana. Illalla on luvassa myös koostelähetys.

Speedgolfin uusi aluevaltaus, sprinttimatkan SM-kisat, käytiin perjantaina Vantaan Keimola Golfissa osana monilajisia SM-viikkoja. Mestaruudet ratkaistiin sekä miesten että naisten sarjassa.

Molemmissa sarjoissa ennakkosuosikit pitivät pintansa. Miesten sarjassa maailmanmestari Mikko Rantanen vei tiukan sekuntikamppailun kymmenen sekunnin erolla Jari Pitkälään. Speedgolfin normaalimatkan puolustava Suomen mestari Henrik Honkalehto oli kolmas vain neljä sekuntia Pitkälälle hävinneenä.

Rantanen pelasi neljäreikäisen kentän kolme yli parin tulokseen 19 ja käytti juoksuun aikaa 10 minuuttia 12 sekuntia. Sprinttikisassa jokaisesta lyönnistä lisättiin puoli minuuttia juoksuaikaan. Rantasen tulos oli siis 19:42.

Naisten sarjassa Milla Hallanoro oli ylivoimainen tehden sekä nopeimman juoksuajan että parhaan tuloksen. Hän pelasi myös finaalien parhaan kierroksen tulokseen 18 (+2). Hopeaa pokkasi Iida-Lotta Juura ja pronssia Liisa Soppela.

Katso kaikki tulokset tästä

Kilpailu televisioitiin suorana Yle Areenassa. Kooste kisasta lähetetään perjantai-iltana TV2:lla kello 18 alkaen.

Speedgolfin normaalimatkan SM-kisat pelataan kahden viikon kuluttua, 17.–18. heinäkuuta Pickalassa.

Lue seuraavaksi: Golf ensimmäisen kerran osana SM-viikkoa – sprinttihiihtäjä Anssi Pentsinen mukaan speedgolfin mitalijahtiin