[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ranska maailmanmestari, Suomi tippui

Suomen joukkue Argentiinassa. Kuva: Olli Lehtonen

Suomen joukkue joutui antautumaan tavoitteestaan kilpailun kolmantena ja viimeisenä päivänä. Virallinen kisatavoite viidestoista sija jäi lopulta neljän lyönnin päähän. Parannusta edellisiin kisoihin (Australia 35:s sija) tuli kuitenkin 14 sijaa, jota voidaan pitää melko positiivisena. Kalle Samooja nappasi Argentiinan kisojen aikana ykköspelaajan tittelin pelaten kaikki kierroksensa tulokseen 74. Mikael Salmisella oli myös hyvä meininki päällä – kierrosten loput kostautuivat turhan paljon. Salmisen tulokset kolmelta päivältä olivat 74,73,80. Viimeisen kahden päivän tulostaso tippui kaikkien kilpailussa pelanneiden osalta kovan tuulen johdosta. Yhtenä osasyynä tavoitteen täyttymättä jäämiseen voidaan pitää Tapio Pulkkasen huonoa viikkoa. Lyöntiongelmien kanssa paininut kotkalainen ei saanut ehjää kierrosta kasattua ajoittaisista onnistumisista huolimatta. Pulkkasen tulos jouduttiin jättämään jokaisella kolmella kierroksella ulos joukkueen kahdesta parhaasta. Kymen Golfia edustavan pommittajan tulokset kolmelta kierrokselta olivat 76,78,85. Suomen joukkueen tulokset kierroksittain olivat: 1.kierros Olivos Golf Club par 71 Kalle Samooja 74, Mikael Salminen 74 = +6 2.kierros Buenos Aires Golf and Country Club par 72 Kalle Samooja 74, Mikael Salminen 73 = +3 3.kierros Buenos Aires Golf and Country Club Kalle Samooja 74, Mikael Salminen 80= +10 Total: +19 Sijoitus: T.21 Maamme sijoitusta 70 maan joukossa voidaan pitää hyvin mukiinmenevänä. Golfin kärkimaita Suomi ei ole, eikä hetkeen tule olemaan. Yksittäisiä väläyksiä voi aina odotella ja nyt siihen Argentiinan viheriöillä olisi ollut hyvät edellytykset. Salminen, Samooja ja Pulkkanen antoivat kaikkensa MM-kisoissa, mutta tulos oli melkolailla odotetunlainen. Kalle Samooja ja Mikael Salminen siirtyvät ammattilaissarjoihin, joten vuoden 2012 MM-kisat ovat vielä osittainen kysymysmerkki joukkueen osalta. Samoojalle ja Salmiselle voi lähteä molemmille toivomaan menestyksekästä uraa – amatöörikentät on molempien osalta koettu usean vuoden ajalta. ”En nyt sanoisi, että ihan penkin alle vedettiin, mutta ensimmäinen päivä olisi pitänyt olla parempi. Vielä päälle kun olisi tänään onnistuttu olisi tavoite saavutettu. Kokonaisuutena tuntui näiden kisojen osalta paljon paremmalta. Valmistautuminen leirityksineen oli onnitunutta, eikä matkaan lähdetty suoraan Vierumäen hallista. Amatööriura loppuu tähän kisaan. Kyllähän se viimeisellä viheriöllä tuli mieleen viiden metrin birdie-putissa, että lopetetaanpa tyylillä. Ikävä kyllä paariin oli tyytyminen”, turkulainen kertasi. Ranskan näytös alusta loppuun Kilpailun voittoon pelasi alusta alkaen kisaa johtanut Ranska. Joukkeessa pelasi Johann Lopez-Lazarro, Alexander Levy ja Romain Wattel. Parasta pelivirettä joukkueesta esitti Alexander Levy, jonka kolmen kierroksen yhteistulos -3 (68,72,72) riitti kilpailun henkilökohtaisessa sarjassa toiseen sijaan. Kolmannella sijalla seurasi joukkuekaveri Romain Wattel lyöntiä huonommalla tuloksella -2 (69,70,74). Toiseksi kilpailussa sijoittui Tanska. Joukkueen ykköstykki oli kuluneella kaudella Erkko Trophyn voittoon pelannut Joachim Hansen. Juutin tulokset 67,69,73 (-6) riittivät kolmen lyönnin turvin henkilökohtaisen sarjan voittoon. Tanskan joukkueen muut pelaajat olivat tuore euroopanmestari Lucas Bjerregaard (+5) ja Morten Oerum Madsen (+6). Kolmanneksi kilpailussa jätettiin ennakkosuosikki Yhdysvallat. Joukkueen nimekäs katras ei saanut MM-kisaviikon aikana soittimiaan vireeseen, vaan ”joutuivat” tyytymään pronssimitaliin. Maailman listaykkönen Peter Uihlein oli joukkueen paras pelaten kolme kierrosta yhteistulokseen -1. Tasaisen joukkueen muut pelaajat Scott Langley (+9) ja David Chung (+1) eivät varmasti olleet kokonaisuuteen tyytyväisiä. Korkein odotuksin kilpailuun lähtenyt Ruotsi joutui tyytymään kilpailussa vasta kolmanteentoista sijaan. Nimekkäällä joukkueella liikkellä ollut länsinaapuri koki pettymyksen myös naisten sarjassa, jossa vuoden 2008 voitto jäi puolustamatta. Isäntämaa Argentiina oli ennkkokaavailuissa yksi ennakkosuosikeista. Loppusijoitus 25 pistää varmasti kotimaan pojat miettimään syitä mikä meni vikaan. Suomi onnistui kisoissa jättämään taakseen nimekkään järjestävän maan. Vuoden 2012 Turkin kisoissa toivotaan, että on jälleen uutta positiivista kerrottavaa. Nikke Tyry