25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Pulkkanen ja Tamminen karkumatkalla

Tapio Pulkkanen chippaamassa eagleaan 18. reiällä. Kuva: Tapio Sillanpää

Tapio Pulkkanen (-18) on syttynyt Hämeenlinnan Aulangolla pelattavissa lyöntipelin SM-kisoissa hurjaan lentoon. Hän rikkoi jo toistamiseen Everstin kenttäennätyksen, lyötyään perjantaina tuloksen 62. Tämä alittaa Pulkkasen torstaina tekemän ennätyksen kolmella lyönnillä.

Hänen lähin haastajansa Nokian River Golfin Erik Myllymäki on kahdeksan lyönnin päässä. Pulkkasen ja niin ikään upeasti pelanneen (65) Myllymäen seuraksi finaalikierroksen johtopalloon liittyy Tarinagolfin Lauri Ruuska (-4).

Pulkkasen peli oli kisan kolmannella kierroksella lähes erehtymätöntä. Hän teki ulosmenossa birdiensä kahdessa kolmen sarjassa, putteja kertyi ainoastaan kymmenen. Sisääntulo ei ollut aivan yhtä taianomainen, mutta tappavaa jälkeä syntyi sielläkin – kenttäennätys alkoi näyttää 14. reiän birdien jälkeen varmalta.

Päivän ainoan boginsa kotkalainen teki 17. reiällä, kun lähestyminen oikean puoleisesta raffista päätyi pidempään heinään takaoikealle. Mutta Pulkkasella oli taskussaan vielä yksi valttikortti. Viimeisen reiän (par-5) jatkolyönti meni hieman yli griinin, mistä hän chippasi pallonsa kauniisti reikään. Eaglen myötä kymmenen alle -tulokseksi huipentunut kierros oli näytös, jollaista Everstillä ei välttämättä vähään aikaan tulla näkemään.

Kysymykseen miltä päivän peli tuntui, Pulkkaselta sai ensivastaukseksi vain leveän hymyn. Hetken kuluttua hän totesi kaiken tuntuneen helpolta. Ja siltä se näyttikin. Pulkkanen ei häämöttävästä kenttäennätyksestä huolimatta hieronut turhan kauan lyöntejään; mailavalinnan jälkeen pallo oli ilmassa jo muutamassa sekunnissa.

Tuuliset olosuhteet ovat kuivanneet alkuviikolla vielä hyvinkin märän kentän täysin erituntuiseksi. Griinit ovat muuttuneet päivä päivältä nopeimmiksi, mutta Pulkkanen muistutti samalla raffien helpottuneen.

Myllymäki vältti virheet

19-vuotias Erik Myllymäki on esittänyt Aulangolla upeata peliä.

19-vuotias Erik Myllymäki on esittänyt Aulangolla upeata peliä.

Viimevuotista mestaruuttaan puolustavalla Pulkkasella on koossa neljä lyöntipelin SM-mitalia. Viides on tulossa lauantaina, eikä väristäkään liene kenelläkään epäselvyyttä.

”Etumatkaa on reilusti, mutta en ajattele mitään voittoon liittyvää etukäteen. Lähden huomennakin pelaamaan vain omaa peliäni”, Pulkkanen sanoi.

Meneillään oleva kausi saattaa olla Pulkkasen kohdalla viimeinen ennen ammattilaiseksi siirtymistä, mutta täysin varma hän ei pelaajastatuksensa vaihdosta vieläkään ole.

”Lähden ainakin lokakuun alussa pelattaviin Turkin MM-kisoihin – jos valitaan. Katsotaan sitten jääkö se viimeiseksi amatöörikilpailukseni”, hän sanoi.

Pulkkanen ja toisena oleva Myllymäki ovat olleet Aulangon SM-kisojen kaksi selvästi parasta pelaajaa. He ovat yhteistuumin pelanneet kuudesta kierroksestaan neljä vähintään 65 lyönnillä. Myllymäki pelasi myös keskiviikkona tuloksen 65, joka olisi ilman siirto-oikeutta ollut tuossa vaiheessa Everstin kenttäennätys.

”Oli hyvä pelipäivä. Alussa poljin hieman paikallani, mutta sitten aloin saada putteja sisään”, virheettömällä kierroksellaan seitsemän birdietä tehnyt Myllymäki sanoi.

”Pulkkanen taitaa olla jo mennyt menojaan, mutta taistellaan muiden kanssa sitten himmeimmistä mitaleista.”

Viiden joukkoon mahtuvat Etelä-Pohjanmaan Golfin Teemu Bakker (-2) ja Pickalan Juuso Kahlos (-1) ovat loput 54 reiän jälkeen alle parin olevat pelaajat.

”Ei tässä vielä auta tuuletella”

Noora Tamminen on johtanut naisten SM-kisaa alusta alkaen. Kuva: Tapio Sillanpää

Noora Tamminen on johtanut naisten SM-kisaa alusta alkaen. Kuva: Tapio Sillanpää

Naisten sarjassa Tammer Golfin Noora Tamminen (-3) on lähes yhtä ylivoimaisessa johdossa kuin Pulkkanen. Tasaisen jämäkät otteet ovat pitäneet hänet kisan kärjessä alusta saakka, eroa toiseksi nousseeseen Etelä-Pohjanmaan Golfin Krista Bakkeriin on turvallisen oloiset seitsemän lyöntiä.

”Ei tässä vielä auta tuuletella yhtään mitään, joskus olen tainnut sellaisen virheen tehdäkin”, Tamminen sanoi.

Tamperelainen oli tyytyväinen kierroksen kulkuun, harmittamaan jäi ainoastaan yhdeksännellä reiällä tullut tuplabogi: ”Löin helposta paikasta rautaseiskalla bunkkeriin ja sieltä pitkäksi paksuun ruohoon – hyvä että pallo yleensä löytyi sieltä. Sitten vielä huono chippi ja pari puttia.”

Esa Lehden ja Petteri Nykyn valmentama pelaaja aikoo lähteä nauttimaan pelaamisesta päätöskierroksella. Kolmansissa naisten SM-kisoissaan oleva Tamminen ei ole saavuttanut koskaan lyöntipelin suomenmestaruusmitalia, mutta tähän asiaan on lauantaina tulossa varmuudella korjaus.

Master Golfin Jenna Mäihäniemi (+7) on kolmantena ja Tarinagolfin Marika Voss (+8) neljäntenä. Kymen Golfin Miia Pulliainen (+9), Espoon Golfseuran Annika Nykänen (+9) ja Keimola Golf Vantaan Sanna Nuutinen (+10) ovat vielä täysin mitalitaistelussa mukana.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje