27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pitkältä sairauslomalta palanneen jumbo-Zalatoriksen uusi salainen ase liekehti Bahamalla

Will Zalatoris pelaa pitkästä aikaa turnausgolfia. Kuva: Getty Images

Avauspäivänä kontannut Zalatoris ei onnistunut nousemaan viimeiseltä sijalta, vaikka esityksessä oli jo ruutia.

Will Zalatoris nosti hurjasti tasoaan Bahamalla meneillään olevassa Hero World Challengessa. Kutsukilpailun vaatimattomasti aloittanut Zalatoris iski toisella kierroksella 13 lyöntiä paremman tuloksen siirtyen kokonaistilanteeseen +5. Tulos 68 ei kuitenkaan riittänyt nostamaan pelaajaa kisan jumbosijalta.

”Olen todella tyytyväinen tähän päivään. Eilinen oli eräänlainen vitsi”, Zalatoris sanoi.

Tulosten valtavasta heittelystä huolimatta Zalatoriksen suorituksessa ei ole mitään ihmeteltävää. Hän pelasi torstaina turnauksen isännän Tiger Woodsin tavoin ensimmäisen kilpailukierroksensa yli seitsemään kuukauteen. Selkänsä kanssa tuskaillut Zalatoris joutui vetäytymään kevään Mastersista vain hetki ennen turnausta, ja vaiva vaati lopulta leikkaushoitoa.

Hänen selkänsä alkoi vihoitella voittoisan vuoden 2022 FedEx St. Jude Championshipin jälkeen. Zalatoris yritti päästä vaivastaan eroon ilman kirurgista toimenpidettä, kunnes kipu tyrmäsi hänet Augustassa.

Voisin pelata kotikentälläni tuloksen 65 vaikka unissani. Mutta kilpailu on aina kilpailu.

Zalatoris on ajanut sisään uutta svingiä saadakseen painetta pois selästä. Albany Golf Clubilla hänen nähtiin myös ensimmäisen kerran luutivan pitkällä putterilla. Kisa alkoi lupaavasti birdiellä, mutta uuden putterin taika jäi torstaina lyhytaikaiseksi.

Hän on päässyt harjoittelemaan kotona Dallasissa 1,5 kuukautta ilman rajoitteita. Kilpailutilanne on kuitenkin oma maailmansa. Albanyn kentällä pyörteinen tuuli ja pienemmät virhemarginaalit riepottelivat Zalatorista avauskierroksella mielin määrin.

”Voisin pelata kotikentälläni tuloksen 65 vaikka unissani. Mutta kilpailu on aina kilpailu. Erilaiset olosuhteet ja turnausasetukset tekevät tästä ihan toisenlaista.”

Zalatoris iloitsi, että yhteistyö pitkän putterin kanssa näytti toimivan perjantain kierroksella. Hän tosin muistutti opettelevansa edelleen uuden kulmarautansa käyttöä.

Parhaimmillaan seitsemänneksi rankattua huippulupaavaa Zalatorista ehdittiin tovin pitää lajin parhaana pelaajana, jolla ei ole yhtään pääkiertuevoittoa. Hän pääsi kyseenalaisesta kunniasta eroon nousemalla Miamin turnauksen ykköseksi toissa vuoden elokuussa.

Vilkaisu major-historiaan kertoo 27-vuotiaan Zalatoriksen potentiaalista. Hän on saavuttanut kymmenessä pelaamassaan majorissa kuusi top 10 -sijoitusta, joista kolme on kakkostiloja.

Hero World Challengen kärkipaikkaa jakavat kisan tähän asti kovimman tuloksen, 66, pelannut Scottie Scheffler sekä Jordan Spieth (-9). Eroa avauskierroksen jälkeen johdossa olleeseen Brian Harmaniin on yksi lyönti.

Turnauksen seuratuin pelaaja, Tiger Woods (+1) pelasi hänkin toisena päivänä paremmin. Alku enteili kovaa tulosta, sillä hän oli seitsemän reiän jälkeen kierrostaan neljä alle. Jatko ei sujunut yhtä hehkeästi, mutta tulos 70 painui kuitenkin kaksi lyöntiä alle parin. Tiger on kisassa sijalla 15.

Lue seuraavaksi: Tiger Woodsilla ruosteinen avauskierros Bahaman kutsukilpailussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje