11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Piercy pysyi rauhallisena

Scott Piercy latasi Kanadan avoimissa kovan tuloksen taululle. © Getty Images

Scott Piercy säilytti malttinsa torstaina alkaneessa Kanadan avoimessa mestaruusturnauksessa. Ja mikäs oli säilyttäessä, kun hänen korttiinsa piirrettiin päivän tulossaldoksi lukema 62. Tämä riittää kisassa yhden lyönnin johtoon ennen Greg Owenia ja William McGirtiä.

”Minun on koko ajan kontrolloitava tunteitani kentällä. Mutta se on paljon helpompaa, kun peli kulkee”, Piercy sanoi. ”Olen eräänlainen täydellisyyden tavoittelija. Joskin golf on ainoa asia, mikä saa minut todellakin pois tolaltani.”

Piercyn kierros sisälsi sateisessa Ontariossa viisi birdietä, kaksi eaglea ja yhden bogin. Tulos 62 sivuaa Hamilton Golf & Country Clubin kentän ennätystä. Piercy näyttäisi löytäneen mainion pelivireen, sillä hän sijoittui kaksi viikkoa sitten John Deere Classicissa kolmanneksi.

”Osuin hyvin väylille ja griineille tänään, taisin missata vain pari viheriötä. Täällä on lyötävä palloa tarkasti, sillä kentän raffit ovat melko rankaisevat”, yhdeksännen peräkkäisen kierroksen alle 70 lyönnillä pelannut Piercy jatkoi. ”Griinit olivat aika vastaanottavaiset – en sanoisi, että ne ovat kovat tai pehmeät.”

Tulostaso Canadian Openin avauskierroksella oli hyvä, sillä neljäntenä oleva Robert Garrigus löi tuloksen 64. Viidettä sijaa jakavat Troy Matteson, Bo Van Pelt, Jhonattan Vegas, Stuart Appleby, Charl Schwartzel, Gavin Coles ja Vijay Singh saivat tuloksekseen 65 lyöntiä.

Sateisessa säässä kenttä pehmeni päivän loppua kohden. Pelaajat saivat tässä vaiheessa nostaa, puhdistaa ja asettaa pallonsa väylällä. Kaikkiaan 94 kilpailijaa pelasi ensimmäisenä päivänä kierroksensa vähintään parissa.

Adam Hadwin aloitti 23 mukana olevasta kanadalaisesta parhaiten. Hänen tuloksensa torstaina oli 66. Hadwin sijoittui viimevuotisessa Canadian Openissa neljänneksi.

”Minusta tuntuu siltä, että saan pelini kuosiin aina heinäkuun lopulla. Pelasin par-viitoset yhden yli, joten jos saan vielä nekin kulkemaan, niin tiedän, että hyvin on mennyt”, Hadwin sanoi.

Nykyisistä kanadalaisista parhaiten menestynyt Mike Weir aloitti tuloksella 72, joten hänen jatkoonpääsynsä näyttää hankalalta. Weirillä on riittänyt vaikeuksia, sillä ennen niin luotettava pelaaja ei ole selvittänyt PGA Tourilla cutia kertaakaan tällä kaudella.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje