18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla tiedossa kaksintaistelu

Palkitaanko Webb Simpsonin loistava kausi PGA Tourin ansiolistan voitolla?

McGladrey Classicissa jaetulla kakkostilalla oleva Webb Simpson (-10) on päättänyt haastaa Luke Donaldin tavoitellessaan PGA Tourin ansiolistan voittoa. Ero on Donaldin eduksi nyt 68 971 dollaria, joten britti on joutunut tarkistamaan uudelleen loppukauden ohjelmaansa.

Parhaillaan caddiensa häissä Englannissa oleva Donald suunnitteli jo sivuuttavansa Lake Buena Vistassa pelattavan turnauksen, mutta aikoo palata kotimaastaan pikakomennuksella Floridaan.

”En ollut tehnyt kisan suhteen viimeistä ratkaisua. Mutta minulla on mahdollisuus tehdä historiaa. Nähdään Disneyssä ensi viikolla”, Donald viestitti Twitterin välityksellä. Hän johtaa myös Euroopan kiertueen ansiolistaa, joten viestissään olevan viittauksen mukaisesti Donaldista voi tulla tänä vuonna kautta aikain ensimmäinen pelaaja, joka kaappaa sekä ET:n että PGA Tourin rahalistan ykköstilat.

Donald reagoi nopeasti Simpsonin omaan päätökseen, lisäten perjantaina Children’s Miracle Network Hospital Classicin kalenteriinsa.

”Arvelin Luken (Donald) osallistuvan ensi viikon kisaan. Hän on tietysti ajatellut samalla tavalla kuin minä; jos toinen osallistuu, on toisenkin oltava mukana”, Simpson sanoi. ”Siitä on tulossa hauskaa. Hän on yksi kiertueen kovimmista kilpailijoista. Luke on pelannut hienosti koko kauden ja tulee paikalle varmasti ”aseet ladattuna”.

Luke

Luke Donald ei aio viivytellä pitkään Englannissa. &copy Getty Images

PGA Tourin ansiolistan voitto tulee ensimmäisen kerran kahdeksaan vuoteen ratkeamaan kauden viimeisessä turnauksessa. Vuonna 2003 Vijay Singh kiilasi kalkkiviivoilla kiertueen dollarikuninkaaksi Tiger Woodsin kustannuksella.

Simpsonin arvellaan olevan vahvimmin kiinni PGA Tourin vuoden pelaajan tittelissä. Tämän kunnian ratkaisevat kiertueen jäsenet sisäisessä äänestyksessään. Donald on sen sijaan ratkaissut nimiinsä Vardon Trophyn voiton. VT:ssä kilpaillaan kauden kovimmista kierroskeskiarvosta.

McGladrey Classicia johtaa Bill Horschel tuloksellaan -12. Hän on kiertueen ansiolistalla sijalla 139, joten menestys St. Simons Islandilla tulisi tarpeeseen. Rahalistan 125 parhaalle on luvassa kortti PGA Tourille myös ensi kaudeksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje