23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Joko Spieth on saanut puttipelinsä paraatikuntoon?

Etenkin vaisusti sujuneet lyhyet putit tylsyttivät viime vuonna parhaan terän maailmanlistan viitosen pelistä. Teksasilainen puolustaa viikonvaihteessa Havaijilla pelattavan turnauksen voittoa.

PGA Tourin ohjelmaan kuuluva Tournament of Champions -kilpailu on takuuvarma merkki siitä, että uusi vuosi ja uudet kujeet ovat huippugolfin osalta jälleen käsillä. Kyseessä on viime kauden voittajille tarkoitettu turnaus, johon on starttaamassa 32 pelaajaa. Heistä 11 debytoi tässä vuoden 2017 avauskisassa.

Kapalua Resortissa, Mauissa, pelattavan kilpailun ykkönen vuosi sitten oli Jordan Spieth. Hänen voittonsa perustui tuolloin onnistuneeseen puttipeliin, mutta setin ”instrumenteista” nimenomaan kulmarauta veti häneltä vuoden edetessä pahiten maton jalkojen alta.

Spieth ankkuroitui PGA Tourilla lyhyiden puttien tilastossa jälkijoukkoihin, eikä kaudesta kehkeytynyt sellaista menestystarinaa kuin moni ennakkoon saattoi odottaa. Hän otti kiertueella vuoden toisen ja viimeisen voittonsa kotiosavaltiossaan toukokuun lopussa.

Toissa vuonna kaksi major-titteliä saavuttanut Spieth osoitti kuitenkin puoli vuotta myöhemmin, ettei ole unohtanut voittamisen taitoa. Dallasissa asuva pelaaja nousi Australian Openin ykköseksi lyötyään kilpailun uusinnassa isäntämaan Ashley Hallin ja Cameron Smithin.

Spieth ylsi voittajien turnauksessa kakkoseksi vuonna 2014, joten tämän viikon kisanäyttämö Plantation Course eittämättä istuu hänen silmäänsä.

Kilpailun vahvasta pelaajaluettelosta on helppo poimia myös muita menestysehdokkaita. Yksi heistä on FedEx Cupin pisteykkönen Hideki Matsuyama, joka lienee tällä hetkellä maailman kuumin pelaaja. Kuudessa edellisessä turnauksessaan neljä voittoa, yhden kakkostilan ja yhden kuutossijan haalinut japanilainen oli vuodentakaisessa kisassa kolmas, ja voi hyvinkin laittaa tällä viikolla kaksi sijaa paremmaksi.

Muita kärkipäähän ennustettavia pelaajia ovat muun muassa Dustin Johnson, Patrick Reed ja Jason Day. Ensin mainittu pelaa Kapalua Resortissa jo seitsemännen turnauksensa, mutta ei ole koskaan ennen saapunut paikalle vastaavanlaisen menestysvuoden saattelemana.

Reedin syksy ei ollut häikäisevä, mutta vuoden 2014 voittajan ja seuraavan vuoden kakkosen kahdeksan edellisen Plantation Coursella pelaaman kierroksen keskiarvo on hulppea 67,63.

Day on puolestaan hienoinen kysymysmerkki: kiertueen pudotuspelit menivät mönkään kipeän selän vuoksi, ja viimeisestä kilpailusta on vierähtänyt jo kuukausia. Toki australialaisenkin historia voittajien turnauksessa on varsin kelvollinen.

PGA Tourin meneillään olevalla kaudella ehdittiin pelata seitsemän turnausta viime vuoden puitteissa, joista kolme Yhdysvaltain ulkopuolella. Vuosi 2017 käynnistyy kahdella Havaijin turnauksella, minkä jälkeen pysytellään toista kuukautta tiukasti (neljä kisaa Kaliforniassa ja yksi Arizonassa) USA:n länsipuolella.

Helmikuun viimeisellä viikolla ohjelmassa olevaa Honda Classicia seuraa vuoden ensimmäinen WGC-sarjan turnaus, Mexico Championship, kunnes kiertue palaa takaisin kahden kilpailun ajaksi Floridaan. Alkukevään odotetuin koitos, WGC Match Play houkuttelee maailmantähdet Teksasiin, jossa pelataan vuoden aikana kaikkiaan viisi Yhdysvaltain kiertueen turnausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje