Petrovic selätti helteen - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Petrovic selätti helteen

Tim Petrovic jakaa Madisonissa käynnistyneen Viking Classicin kärkipaikkaa. © Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Mississipissä on heinäkuussa usein helteistä ja tämä ei ole Tim Petrovicille uutta. Liian lämpimistä keleistä kärsivä Petrovic keksi torstaina parhaan keinon hikoilun välttämiseksi pelaamalla PGA Tourin kilpailun ensimmäisenä päivänä kovan tuloksen 65 lyöntiä.

”Jos lyö palloa ja upottaa putteja yhtä hyvin kuin tänään, ei tarvitse hikoillakaan niin paljon”, Petrovic sanoi.

Hän ei ollut kuitenkaan torstain ainoa onnistuja, sillä 65 lyönnin kierrostulokseen päätyivät myös John Mallinger, Brendon de Jonge, Peter Lonard, Sunghoon Kang sekä Bobby Gates.

Madisonin seudulle viime päivinä osuneet useat ukkosmyrskyt sateineen olivat tehneet Annandale Country Clubin kentän pinnasta pehmeän – erityisesti aamulla. Tämän vuoksi pelaajilla oli oikeus puhdistaa ja siirtää pallo väylällä koko päivän siirtosäännön puitteissa. Kiertueen ratkaisulla oli tuloksenteon kannalta olennainen vaikutus.

”Kun pallon saa asettaa väylillä, voi jatkolyönneissä olla tavallista aggressiivisempi”, sanoi Mallinger, joka iski aamukierroksensa puolivälissä kuusi peräkkäistä birdietä.

Kärkikuusikosta neljä pelaajaa ei ole koskaan voittanut turnausta PGA Tourilla. Lonardin ja Petrovicin ainoista voitoistakin on kulunut jo kuutisen vuotta.

Kenny

Kenny Perry tekee tällä viikolla visiitin PGA Tourille. &copy Getty Images

Lyönnin päässä kärjestä tulee yhdeksän pelaajan ryhmä joukossaan viime vuonna Champions Tourille siirtynyt Kenny Perry.

Koska Englannissa pelataan samanaikaisesti British Openia, on Viking Classicin palkintopotti 3,6 miljoonaa dollaria vain n. puolet kiertueen normaalista tasosta. Lisäksi FedExCupin pisteitä on voittajalle tarjolla 250, tavanomaisen 500 pisteen sijaan.

Madisonissa nähtiin torstaina enimmäkseen hyväntuulisia pelaajia, sillä 106 kilpailijaa pystyi alittamaan kentän parin. Heistä jopa 18 pelasi bogittoman kierroksen. Iltapäivällä noussut helle näkyi myös tuloksissa, sillä kuudesta kärjessä olevasta pelaajasta viisi starttasi kierrokselleen aamulla.

Pelaajien keskuudessa liikkui aikaisemmin viikolla huhua, että paahteisessa Madisonissa sallittaisiin mahdollisesti shortsien käyttö. Tältä lentävältä tarinallta katkaistiin kuitenkin siivet nopeasti.

Challenge Tour: Tasainen aloitus Sveitsissäkin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ruuhkaa oli kärjessä myös Lucernessa, Sveitsissä käynnistyneen Credit Suisse Challengen ensimmäisellä kierroksella. Challenge Touriin kuuluvan kilpailun johtopaikkaa jakaa seitsemän pelaajaa tuloksellaan 66 (-5). Kärkijoukosta löytyvät kiertueen rankingin kovista nimistä mm. Federico Colombo, Jamie Moul sekä Jorge Campillo. Niin ikään lupaava italialainen Andrea Pavan on yksi viisi alle -tuloksen pelanneista.

Euroopan kiertueen jäsen Mikko Korhonen on myös mukana Sveitsin kisassa. Hänen avauskierroksensa sujui 70 lyönnillä, mikä oikeuttaa 48. sijaan. Antti Ahokas (144:s) pelasi torstaina tuloksen 76, joten hänellä riiittää toisena pelipäivänä melkoisesti parannettavaa jotta paikka viikonlopun kierroksille aukeisi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje