11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Parnevikin viimeinen kausi?

Jesper Parnevikin toistaiseksi viimeinen voitto on kaudelta 2001 © Getty Images

Jesper

Moni kuvitteli Jesper Parnevikin jo lopettavan golfuransa PGA Tourilla, mutta hän on taas ruodussa kun Sony Open käynnistyy Honolulussa, Hawaijilla. 45-vuotias Parnevik on pelannut viimeisten vuosien aikana varsin vähän vammojensa johdosta, kipeä selkä piti hänet kentän laidalla lähes koko kauden 2010. Kuvaavaa on se, että Parnevik pelasi viisi PGA Tourin kisaa, pääsi kerran jatkoon ja ansaitsi hieman yli 9000 taalaa.

Paremminkin on mennyt.Uransa aikana hän on ansainnut yli 15 miljoonaa dolllaria, voittanut viidesti ja ollut ensimmäisenä skandinaavina maailmanlistalla kymmenen joukossa ( kahdeksas). Kuudeskin ykköstila oli lähellä vielä vuonna 2007 jolloin hän hävisi uusinnassa Justin Leonardille. Tuon jälkeen top-ten sijoituksia ei ole tullutkaan. Alkavalla kaudella Parnevik lunasti pelioikeuden käyttämälla Career Money -top 50 listaustaan. Tämän voi tehdä uransa aikana vain kerran. Mikäli ruotsalainen ei selvitä itseään rahalistalla 125:n joukkoon, on ainoa mahdollisuus jatkaa pelejä PGA Tourin karsinnat.

”Selkävamma on vaikuttanut tekemisiini, liikkuvuuteen ja sitä kautta svingiin. Sen kanssa on vain elettävä. Toivon, että pystyn pelaamaan. Teen kaikkeni sen eteen, enkä mieti muita vaihtoehtoja. Jos niin tekisin, se hajauttaisi keskittymistäni”, Parnevik totesi golf.se:lle antamassaan lausunnossa.

PGA Tourin kauden ensimmäinen täyden fieldin kisa käydään perinteisesti Waialae Country Clubilla jossa Ryan Palmer oli paras 2010. Tähtikaartista mukana ovat Steve Stricker, Matt Kuchar ja Jim Furyk joka voitti saman kisan jo 1996.

Jamie Lovemarkin läpimurtokausi?

KaikkiKilpailu tulee olemaan ensimmäinen näytönpaikka monelle karsintojen tai Nationwide Tourin kautta kortin saaneelle tulokkaalle. 35:sta rookiesta peräti 26 pelaa Sony Openissa. Suuret odotukset kohdistuvat JamieLovemarkiin, joka voitti Nationwide Tourin 22-vuotiaana. PGA Tourilla hän on ehtinyt esiintyä 17 kertaa. Kaudella 2009 Lovemark oli jopa uusimassa voitosta Phoenixin kisassa.

”Yksi tavoitteistani on voittaa tulevalla kaudella.Jollen voita tai sijoitu useissa kisoissa top-kymppiin, olen pettynyt”, Lovemark määritteli ennen Honolulun kisaa. Toistaiseksi viimeinen pelaaja, joka on perättäisinä vuosina valittu Nationwiden parhaaksi pelaajaksi ja PGA Tourin tulokkaaksi, on Stewart Cink. Hän onnistui tässä 90-luvun puolivälin jälkeen.

Vanhoista mestareista mukana ovat mm. edellisvuonna todella vaisusti pelannut Vijay Singh, David Duval, sekä jälleen kerran villillä kortilla pelaava John Daly jonka edellinen top-ten sijoitus PGA Tourilla on vuodelta 2005. Tämän jälkeen hän on pelannut 90 kertaa. Hämmästyttävä ja surkea fakta on se, että näistä kisoista Daly on keskeyttänyt 17.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje