18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Parisuhteessa golfin kanssa

Albert Eckhardt fanittaa jääkiekon pudotuspeleissä Bluesin A-junioreita sekä Tapparaa.

Ryder

Ryder Cupissa 2010 Hipulla oli jo maailmanmiehen elkeet:Kuva: All Over Press

Albert ”Hippu” Eckhardt nousi kansainväliseen maineeseen voitettuaan kesällä 2010 Unkarissa European Young Mastersin. Hassu sattuma sinänsä, sillä samassa maassa hän suoritti greencardin vain seitsemän vuoden ikäisenä. Syksyllä 2010 hän pelasi juniorien Ryder Cupissa ja pääsi aitiopaikoilta seuraamaan isojen poikien samaa mittelölä Walesissa.

Kaksi seuraavaa kautta ovat olleet suurlupaukselle vaikeita. Esitykset ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Finnish Tourin voitto Kytäjällä, kaksi Erkko Trophyn ykköstilaa sekä vuodenvaihteessa Floridassa saavuttamansa voitto ovat CV:lla komeimmat merkinnät vuosina 2011-2012.

”Talvikausi on ollut varsin hyvä. Olen päässyt riittävästi lyömään ja pelaamaan ihanteellisissa olosuhteissa USA:ssa, Espanjassa sekä Portugalissa. Kirjoitusten päätyttyä suuntaan taas etelään, kauden eka kisa on Lytham Trophy, kentällä jolla kaudella 2012 Ernie Els voitti Openin”, Hippu kertoo.

Haukilahden lukiota käyvä Hippu suorittanut ylioppilaskirjoituksistaan jo englannin ja ruotsin.

”Terveystieto on vuorossa perjantaina, matematiikka jää syksyyn, jolloin toivottavasti saan valkolakin. Kevään ja kesän keskityn luonnollisesti golfiin. Tavoite on pelata huomattavasti tasaisempi kausi kuin mitä aiemmat kaksi ovat olleet”, Timo Rauhalan valmennettava suunnittelee.

”Vaikea nostaa mitään yksittäistä kisaa tai tavoitetta esiin. Kun harjoittelee ja pelaa hyvin, tulosta pitäisi syntyä kuin itsestään. On hyvin vaikea rakentaa jotain tiettyä kuntohuippua”, hän järkeilee.

Yksi Eckhardtin pääkisoista on amatöörien SM-kisat, jotka käydään hänen kotikentällään Lohjan St.Laurencessa.

”Se on makea juttu tietysti. Vaikka kahden viimeisen kauden aikana kierrokset Pyhä Laurilla ovat jääneet vähiin, tunnen kentän ja sillä vaadittavat lyönnit kuin omat taskuni”.

Miesten SM-kisoissa Hipun paras sijoitus on neljäs, mitali ja mieluiten kultainen on luonnollinen tavoite.

Jääkiekko lähellä sydäntä

Suomessa ollessaan Hippu käy aktiivisesti jääkiekko-otteluissa. Bluesin liigamiehistön ja A-juniorien Niklas Tikkinen on koulukavereita. SM-liigan puolivälierävaiheen käynnistyessä Hipun veikkauksissa mestarisuosikiksi nousee Tappara.

”Tappara pyrkii pelaamaan kiekollista peliä, se on minun makuuni. Joukkue vaikuttaa varsin vahvalta ja hyvin valmennetulta. Jokerit on tietty kova, kyllä mestari tuosta kaksikosta taitaa löytyä.

Hänellä itsellään on pitkä lajitausta myös kiekkoon.

”Neljävuotiaana aloitin ja reilut kymmenen vuotta harrastusta seurassa kesti. Viimeisenä vuotena pudottauduin jo suosiolla vähemmän treenanneeseen ryhmään, golf oli kesällä niin vahvassa roolissa. Mutta kyllä minulla pikkunaskalina oli kaikkien muiden tapaan vahvasti mielissä NHL”.

Albert Eckhardt on lukeutunut viimeiset vuodet ehdottomaan ykkösketjuun lupaavimpia golfareita listattaessa. Tammikuussa 19 vuotta täyttänyt espoolainen on taas suurennuslasin alla kun kausi käynnistyy.

”Ihan oikeasti nyt on huomattavasti parempi lähtökohta kuin aiemmin. Ruoholla lyöminen riittävässä määrin myös talvella on antanut minulle valmiuksia, joita mitataan jo kevään peleissä. Yhtään ei kuitenkaan jännitä, sillä pelaan vain itsellen, eivätkä ulkopuolisten luomat odotukset paina mieltäni”.

Parisuhdeasioissa Hipulla on jo vakiovastaus.

”Olen toistaiseksi sinkku jolla on toimiva parisuhde golfin kanssa”, hän määrittää hymy huulillaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje