5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Panokset kovenevat

Tekeekö Brandt Snedeker seuraavien 11 päivän aikana lopullisen läpimurtonsa maailman eliittiin? © Getty Images

Yhdysvaltain kiertueella on vietetty playoff-huumaa vuodesta 2007 lähtien. Viimeistään tässä vaiheessa on PGA Tourin markkinointikoneistoa kiittäminen onnistuneesta ideasta: kiertueen pudotuspelit eivät ole jättäneet neljän vuoden aikana ketään kylmäksi, eikä niin näytä käyvän tälläkään kertaa.

Kauden kolmannessa playoff-turnauksessa on mukana enää 70 pelaajaa, joista Illinoisin kisan 30 parasta jatkaa ensi viikolla Atlantassa pelattavaan Tour Championshipiin. Vaikka voittoa ei BMW Championshipissä tulisikaan, kannattaa jokaisen yrittää raivata Illinois’sa tiensä FedExCupin pisteissä viiden parhaan joukkoon. Kuka ikinä pistetaulukossa top-5:ssa oleva sitten voittaakin Tour Championshipin, kruunataan hänestä varmuudella myös koko playoff-sarjan valtias.

Pelaajat ovat tosin vuosien varrella vierastaneet edellä mainittua kaavaa: Tiger Woods on ainoa Tour Championshipin voittaja, joka on pisteissä top-5:n sisältä noussut FedExCupin ykköseksi ja hulppean 10 miljoonan dollarin bonuspalkkion saajaksi.

Neljästä FedExCupin voittajasta kuitenkin kolme on ollut ennen finaaliturnausta pisteissä viiden parhaan joukossa. Vuonna 2008 Vijay Singhille riitti kokonaiskilpailun voittoon TC:n 22:s tila, seuraavalla kaudella potin uudelleen korjannut Woods oli Atlantassa toinen. Viime vuonna Tour Championshipin voittanut Jim Furyk on noussut käytännöstä poiketen ainoana kauempaa (FedExCup 11:s) kärjen takaa koko sarjan ykköseksi.

Kucharilla kalavelkoja maksettavana

Vaikka viime vuonna kolmen kisan jälkeen kokonaispisteissä johtaneen Matt Kucharin voiton puolesta vannoneita oli runsaasti, ei itse kauden komeetan rutistus riittänyt loppuun saakka. Hänelle olisi Tour Championshipin seitsemäs sijakin taannut FedExCupin voiton, mutta Kuchar oli Atlantassa vasta 25:s.

Webb

Webb Simpson on ehdottomasti kauden suurin yllättäjä PGA Tourilla. &copy Getty Images

Vaikka jokaisella pelaajalla on voitolla Illinois’sa mahdollisuus nousta pisteissä viiden parhaan joukkoon, vain seitsemällä pelaajalla on FedExCupin piikkipaikka ulottuvillaan ennen Tour Championshipiä. He ovat Webb Simpson, Dustin Johnson, Matt Kuchar, Luke Donald, BrandtSnedeker, Jason Day ja Nick Watney.

Vailla voittoja tällä kaudella olevalla Kucharilla lienee jo sen verran voitonnälkää, että hän on hyvin varteenotettava ehdokas maksamaan viimevuotiset kalavelkansa Atlantassa. Tuskin Dustin Johnsoninkaan vatsa on liian täynnä, vaikka playoff-sarjan avausvoiton (Barclays) maustamana kausi on ollut melko täyteläinen. Myös Simpson on kuuma, mutta riittääkö nuoren miehen kypsyys viemään homman loppuun saakka?

Maailmanlistan ykkönen Donald ja Snedeker ovat olleet läpi playoff-sarjan luotettavia, mutta asetelmaan mahtunee keiton hämmentäjiä myös kärkiseitsikon takaa. Mm. Adam Scott, SteveStricker ja David Toms tietävät taatusti mitä tehdä sopivan tilaisuuden tullen…

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)