[10][12]

[10][12]
Finnish Tour - Kilpagolf

Paltamossa tutut nimet kärkeen

Kalle Samoojalla on kiikarissaan toinen perättäinen voitto Finnish Tourilla. Kuva: FT

Paltamo Openin 40 000 euron kilpailu on saanut rahasta pelaavat ammattilaiset esittämään hyviä otteita. Parasta peliä on toistaiseksi esittänyt Aura Golfin Kalle Samooja, joka on kokonaistilanteessa -8 (69-67). ”On ollut kiva pelata kun on tourin paras caddie kantamassa bägiä. Peli kulkee tällä hetkellä hyvin ja kierros oli jälleen loistava”, Samooja sanoi viitaten tyttöystäväänsä caddiena. Samooja voitti edellisviikon kilpailun Lohjalla seitsemällä lyönnin erolla seuraavaan. Paltamossa viimeiselle kierrokselle lähdettäessä etumatkaa on kaksi lyöntiä. Turkulaisen kanssa päätöspäivän johtopalloon lähtevät toista sijaa jakavat Teemu Putkonen ja Markus Ervasti. Viiden joukkoon mahtuvat Peter Erofejeff ja Erik Myllymäki ovat tilanteessa kolme alle. Samoojan kaataminen lauantaina olisi keneltä tahansa melkoinen temppu, sillä hän ei menetä usein johtoaan. Tamminen vahvassa iskussa Naisten kilpailussa suurin ennakkosuosikki Noora Tamminen (-1) kiilasi itsensä kilpailun kärkeen suvereenilla esityksellä. Tamperelainen pelasi kierroksen 70, joka auttoi hänet kuuden lyönnin karkumatkalle. ”Oli kiva pelata vieläkin hyvää golfia Lohjan loistoesityksen jälkeen. Kuuden lyönnin johto on kiva asia, mutta tärkeämpää minulle on todistaa, että pystyn pelaamaan kovia tuloksia. Vain alle parin pelaamalla pärjää tulevaisuudessa ammattilaisten keskellä”, Tamminen sanoi. Reilu johto ennen toisena olevaa Jenna Mäihäniemeä on Tammiselle vain pelkkä käsite. ”En mä mieti juurikaan johdon suuruutta. Tärkeintä tässä vaiheessa on tosiaan pelata hyvä tulos ja se olisi minulle tärkeä asia jatkaa siitä mihin Lohjalla jäin – pelata kisa alle ihannetuloksen.” Harjattulan Oona Vartiainen (+6) on naisten sarjassa kolmantena.