25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ottaako Woods Congressionalin haltuun?

Tiger Woods palaa kahden viikon tauon jälkeen tositoimiin Congressionalilla. © Getty Images

PGA Tourilla torstaina käynnistyvä AT&T National pelataan kuuluisalla Congressional Country Clubin kentällä. Kyseessä on sama areena, jolla Rory McIlroy voitti viime vuonna US Openin. Devereut Emmetin suunnittelema Blue Course avattiin vuonna 1924, mutta Rees Jones muotoili sen nykyasuunsa 80-luvun lopulla.

Vuoden 2009 AT&T Nationalin jälkeen Blue Course suljettiin, koska edessä oli isotöinen griiniprojekti: kentän viheriöiden poa annua -ruoholajike korvattiin bent grassilla. Viime ja toissavuonna AT&T Nationalin väliaikaisena kotina toimi Aronimink (Pennsylvania), jossa voiton korjasivat Justin Rose sekä Nick Watney.

Edellisen, kolme vuotta sitten Congressionalilla pelatun AT&T:n voitti Tiger Woods, joka on mukana tälläkin kertaa. Kentän 72 reiän ennätys -16 on McIlroyn hallussa. Hän ei ole Bethesdassa verestämässä hyviä muistojaan, sillä samanaikaisesti pelattava Irish Open on koonnut Royal Portrushiin koko irlantilaisparhaimmiston.

Oma lukunsa on, onko Congressional tällä hetkellä ”ennätyksentekoasennossa”. Seudulle on luvattu kuivaa säätä, joka tekee Blue Coursen griineistä entistäkin liukkaammat.

Irish Open on houkutellut tänä vuonna enemmänkin PGA Tourilla pelaavia eurooppalaisia. Siksi heitä löytyy AT&T Nationalin osallistujaluettelosta vain kolme: englantilaiset Brian Davis ja GregOwen sekä skotti Martin Laird.

Lähipelivalmentaja Mark Roe (vas.) on saanut Hunter Mahanin mainioon tuloksentekokuntoon.  &copy Getty Images

Lähipelivalmentaja Mark Roe (vas.) on saanut Hunter Mahanin mainioon tuloksentekokuntoon. &copy Getty Images

Davis tunnetaan Yhdysvaltain kiertueella luotettavana pelaajana. Kakkostiloja on koossa viisi kappaletta, mutta voittoihin saakka hän ei ole pystynyt. Davis oli viime viikolla pelatussa Travelers Championshipissä neljäs: britillä oli vaihteeksi kaikki avaimet jackpotiin finaalikierroksella, mutta muutamat virheet kävivät kalliiksi. AT&T National on jälleen yksi niistä turnauksista, jossa Davisin tekemisiä kannattaa seurata tavallista tarkemmin.

Suuripien suosikkien eturiviin on kuitenkin nostettava Tiger Woods ja Hunter Mahan. Woodsille US Open oli melkoinen pettymys, mutta varmasti hän on pyyhkinyt jo tuon kisan pois mielestään. Tigerin iskukyky riittää voittoon Congressionalilla, jossa hän juhli edellistä kentällä pelatun AT&T:n ykköstilaa kolme vuotta sitten.

Mahan on Woodsin tavoin voittanut kaksi kisaa tällä kaudella, joista helmikuinen reikäpelin maailmanmestaruus on samalla koko uran komein merkkipaalu. Mahan pelasi Travelers Championshpin päätöspäivänä kaikkien aikojen kovimman kierrostuloksensa, 61 lyöntiä. Tämä nosti hänet kisassa kymmeniä pykäliä aina sijalle 11 saakka. Mikäli Mahan on onnistunut siirtämään samanlaisia fiiliksiä Congressionalille kuin viime sunnuntaina, ei mikään estä häntä ampaisemasta kärkikamppailuun.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)