[11][15]
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell jäi täpärästi tavoitteestaan Challenge Tourin rankingissa

Oliver Lindell ylsi päättyneellä kaudella parhaimmillaan viidenneksi haastajakiertueella. Kuva: Getty Images

Ondrej Lieser otti toisen voittonsa marraskuussa, ja rynnisti kauden kokonaiskilpailun ykköseksi.

Oliver Lindell ei saanut Mallorcalla käydyssä Euroopan haastajakiertueen finaaliturnauksessa toivottua kirivaihdetta päälle neljännelläkään kierroksella. Hän pelasi kilpailun päätöspäivänä tuloksen 74, joka sisälsi kaksi birdieä ja viisi bogia.

”Oikeastaan samaa kyntämistä kuin aiemmin, valitettavasti. Tänään ei osunut draiverillakaan latuun, niin tulos oli sen mukainen. Ei kauden kahdesta viimeisestä kisasta hirveästi käteen jäänyt”, Lindell sanoi.

Lindell päätyi Challenge Tour Grand Final -kilpailussa jaetulle 37. sijalle kokonaistuloksellaan 289 (+5).

Challenge Tourin kausi 2020 jäi terveyskriisin vuoksi pahasti vajaaksi. Tammi-helmikuussa pelattujen kolmen Etelä-Afrikan kisan jälkeen seuraavan kerran tositoimiin päästiin heinäkuussa, mistä lähtien ohjelmassa oli 45 pelaajan finaaliturnaus huomioiden vain kahdeksan kilpailua.

Lindell pelasi tänä vuonna kymmenen CT-kisaa, joista kahdeksan tuotti jatkopaikan. Kauden paras sijoitus oli aiemmin marraskuussa pelatun Andalucia Challenge de España -turnauksen jaettu viides tila. Tämän lisäksi haaviin tarttui kaksi muuta top 15 -sijoitusta.

Hän asetti vuodenvaihteessa tavoitteekseen yltää kiertueen rankingissa 20:n joukkoon, joka olisi normaalin kauden puitteissa avannut tien European Tourille. Tavoite jäi niukasti toteutumatta, sillä hän putosi finaaliturnauksen päätteeksi Road to Mallorca -listalla 21:nneksi.

”Kokonaisuudessaan kausi oli ihan hyvä. Ensi kaudesta en osaa sanoa yhtään mitään, varmaa tietoa ei ole mistään”, Lindell kertoi.

Ondrej Lieser teki Challenge Tourilla jälleen tšekkiläistä golfhistoriaa. Kuva: Getty Images

Tutun tiimin kanssa vuonna 2021 jatkava porvoolainen aikoo seuraavaksi tehdä pientä etäisyyttä golfiin.

”Fyysistä harjoittelua varmasti teen paljon, mutta golfmailat aion laittaa sivuun joksikin aikaa. Nyt kun kokonaiskuvaa katsoo, niin suunta on oikea, toivottavasti ensi vuosi tulee olemaan normaalimpi.”

Lindellin ohella muita suomalaisia ei mahtunut T-Golf & Country Clubin kentällä pelattuun kilpailuun.

Challenge Tour Grand Finalin voiton vei Tšekin Ondrej Lieser (-11), jolle ykköstila oli toinen peräkkäinen pelaamissaan turnauksissa. Hän teki marraskuun alussa CT:n historiaa saavuttamalla ensimmäisenä tšekkinä voiton kiertueen kilpailuissa.

Hieno loppukiri kauden viimeisissä turnauksissa nosti Lieserin, 29, myös haastajakiertueen rankingin ykköseksi − niin ikään kautta aikain ensimmäisenä tšekkinä. Lieser pelasi kaudella 2020 vain viisi Challenge Tourin kilpailua, mikä korostaa hänen saavutuksensa arvoa.