23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

[16][25]

O’Hairin tuska helpotti

Sean O'Hair päätti ottaa rennommin ja voitti Vancouverissa pelatun Canadian Openin. © Getty Images

Sean O’Hair saapui lyötynä miehenä Vancouveriin. Edellinen turnaus British Open oli päättynyt hyvästä yrityksestä huolimatta niukkaan karsiutumiseen. Huonoa fiilistä ruokki vielä keskiviikon pro-am, jossa hän sanoi pelanneensa todella surkeasti.

Neljä päivää myöhemmin O’Hair tuuletteli Shaughnessy Golf Clubin kentän 18. reiällä Kanadan avointen mestaruuskisojen voittajana. Hän sai vastaansa uusinnassa Kris Blankin, jonka pyristelyt päättyivät ensimmäisellä jatkoreiällä.

Voitto oli O’Hairille neljäs PGA Tourilla, mutta ensimmäinen sitten vuoden 2009. Meneillään oleva kausi on sujunut 29-vuotiaalta pelaajalta vaisusti, sillä Vancouverin turnauksen lisäksi hänen tilastoistaan ei löydy muita top-15-sijoituksia. 17 turnauksesta kymmenen on päättynyt kahden kierroksen jälkeen.

”Keskiviikko kävi huonon kauden pohjakosketuksesta, olin täysin hukassa. Mutta nyt istun tässä – arvostan tätä voittoa todella paljon”, O’Hair sanoi lehdistötilaisuudessa. ”Olen koettanut tehdä asioita jotenkin väkinäisesti. Kisaa edeltäneenä iltana päätin, että nyt annettava mennä rennosti, tapahtui sitten mitä tahansa.”

Kanadalaisen Sean Foleyn valmentama O’Hair lähti viimeiselle kierrokselle kolmen lyönnin takaa-ajoasemassa. Kokonaissaldo neljä alle on kauden toiseksi korkein voittotulos PGA Tourin kisoissa. Vain kahdeksan pelaajaa alitti yhteistuloksessaan parin vaativaksi viritetyllä kentällä.

FedExCupin pisteissä 104 sijaa noussut (43:s) O’Hair tienasi voitollaan 936 000 dollaria, mikä lähes kolminkertaistaa hänen kausiansionsa.

Andres

Andres Romeron lyönti griinibunkkerista viimeisellä reiällä jäi ratkaisevasti liian lyhyeksi. &copy Getty Images

Viimeisellä reiällä bunkkerista bogin tehnyt Andres Romero jäi lyönnin päähän uusintapaikasta. Geoff Ogilvy ja Kanadan suurlupaus Adam Hadwin jakoivat neljännen sijan tuloksellaan -2.

Myös uutta elämäntyyliä opetteleva John Daly (70-71-67-72) onnistui pitkästä aikaa. Jaettu yhdekäs tila oli hänen ensimmäinen top-10-sijoituksensa PGA Tourilla kuuteen vuoteen: ”Tämä kisa antoi minulle runsaasti positiivisia juttuja. Aikaisemmin olisin pelannut finaalikierroksen numerolla kahdeksan alkavalla tuloksella”, Daly sanoi.