[13][26]
Nordic League

Antti Ahokas yhdeksäs Nordic Liigan kokonaiskilpailussa

Ahokas ja Lauri Ruuska toivat vuoden ainoat kaksi suomalaisvoittoa Pohjoismaiden kiertueella. NL:n kausi 2017 osoittautui suomalaisittain pettymykseksi.

Antti Ahokas jäi Nordic Liigan kauden päättäneessä Åhusin turnauksessa jaetulle 18. sijalle. Se merkitsi samalla sitä, että hän ei yltänyt kiertueen tämänvuotisessa rankingissa niiden viiden pelaajan joukkoon, jotka ansaitsivat vahvan kategorian Challenge Tourille kaudeksi 2018. Tämä olisi edellyttänyt Ahokkaalta sijoittumista top 3:een viikonvaihteen turnauksessa.

Kierrokset 75–73–73 Kristianstads Golfklubbin kentällä pelannut Ahokas (+11) hävisi tasatulokseen päätyneelle kärkikolmikolle kymmenen lyöntiä. Lauri Ruuska (+15) oli Nordic Liigan rankingin 30 parhaalle pelaajalle tarkoitetussa kilpailussa 24:s. Kilpailussa ei ollut muita suomalaisia.

SGT Tourfinal Åhus KGK Pro Am -kilpailun voitto ratkesi kolmen pelaajan uusinnassa Ruotsin Niklas Lemken eduksi. Hävinneet osapuolet Islannin Axel Boasson ja Ruotsin Mikael Lindberg jakoivat kakkostilan. Norjan Elias Bertheussen ja Ruotsin Jesper Billing (+2) olivat seuraavina.

Boasson voitti Nordic Liigan rankingin noin 8500 pisteen erolla ennen Åhusissa 11:nneksi jäänyttä Ruotsin Christopher Feldborg Nielseniä. Lemke oli kolmas. Ruotsin Åke Nilsson ja Tanskan Victor ∅sterby kuittasivat viimeiset jaossa olleet Challenge Tourin kategoriat.

Ahokas sijoittui rankingissa yhdeksänneksi. Hän saavutti kiertueella heinäkuun alussa Lannalodge Openissa tulleen voiton ohella kuusi muuta top 8 -sijoitusta. Loppukaudesta kuntopuntari oli kuitenkin laskeva. Ennen Åhusin turnausta Ahokas karsiutui kolmessa peräkkäisessä kilpailussa, mikä osoittautui ”sarjanousun” kannalta kohtalokkaaksi.

Kauden toinen NL:n suomalaisvoittaja Lauri Ruuska päätyi rankingissa sijalle 22. Uppsalassa syyskuun lopussa tullut ykköstila oli Tarinagolfin pelaajalle ammattilaisuran ensimmäinen.

Isossa kuvassa Nordic Liigan kausi 2017 oli suomalaisittain pettymys. Viime vuonna hyviä otteita kiertueella esittäneiltä Tuomas Salmiselta, Linus Väisäseltä, Niclas Hellbergiltä ja Erik Myllymäeltä odotettiin tällä kaudella nousua seuraavalle tasolle. Toisin kävi, yksikään heistä ei selvitytynyt rankingissa 30:n joukkoon.

Suomalaispelaaja jäi edellisen kerran NL:n rankingin top 5:n ulkopuolelle kaudella 2014.