11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Nielsenillä kova aloitus erityisgolfin avoimissa SM-kisoissa

Erityisgolfin parhaimmisto on koolla Master Golfissa.

Vuoden 2012 erityisgolfin avoimet SM-kilpailut käynnistyivät Master Golfissa tiistaina. Mukana on 33 pelaajaa peräti kuudesta eri maasta. Yhteensä 36 reiän kilpailussa mitataan paremmuutta neljässä eri sarjassa. Virallinen Suomen mestari kruunataan keskiviikkona tasoituksettoman lyöntipelin sarjan perusteella.

Kilpailijoiden joukossa on pelaajia useasta eri erityisryhmästä mm. liikuntavammaisia, kehitysvammaisia sekä aivovammaisia. Mukana on niin harrastepelaajia kuin Golfliiton erityisgolfin liittovalmennettavia.

Master-kentällä pelattava kilpailu on osoitus tahdonvoimasta sekä päättäväisyydestä, sillä moni esimerkiksi raaja-amputoitu pelaaja on saanut laskettua tasoituksensa alle kymmeneen, mitä pidetään tavallisellekin harrastajalle poikkeuksellisen hyvänä lukuna.

Tänä vuonna suomalaiset saavat varmasti kovan vastuksen ulkomaalaisilta. Tanskan Mads LykkeNielsen, Ruotsin Jonas Andersson sekä Ison-Britannian Andy Gardiner ovat kaikki maansa maajoukkuepelaajia. Gardiner on lisäksi siitä poikkeuksellinen pelaaja, että jalkaproteesista huolimatta hän on kyennyt laskemaan tasoituksensa yhdessä vuodessa viiteen ja ensimmäisenä kilpailupäivänä hän julistautui ammattilaiseksi, mikä on erityisgolfissa erittäin harvinaista.

Viime vuoden hallitseva mestari, Helsinki City Golfin Tobias Sandstöm ei ole puolustamassa titteliään, joten suomalaisten odotukset kohdistuvat Imatran Golfin Raimo Juutiin, Golf Porrassalmen Lasse Miettiseen sekä Tarinan Tero Peltolaan.

Ensimmäisen päivänä ryhmä A:n parhaasta tuloksesta (75) vastasi Mads Lykke Nielsen. Muiden ryhmien (B, C ja Special Olympics 0-36) kärjessä ovat Rudolf Elmpt, Timo Pessi ja Samu Alander.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Jari says:

    ”kilpailu on osoitus tahdonvoimasta sekä päättäväisyydestä” No niin kylla on. Nama ovat niita uskomattomia tarinoita lajissa, jota rakastamme. Yht’akkia lyominen treenatulla vartalolla, kaksin kasin onkin aika helppoa… Muutamia tullut itsekin koutsattua ja ehka parhaiten mieleen jaanyt tama pikkupoika, joka sai 6 vuotiaana sydankohtauksen ja oikea puoli halvaantui lahes kokonaan. Pantiin sankari lyomaan kunnolla vasemmalla puolella (etupuolella). Taylormade akkasi kundin ja nyt han pelaa alle satasen kierroksia. Kolmantena golf-vuotenaan. Hattua paasta!