[14][27]

[14][27]

Miyazato paras Ranskassa

Ai Miyazato sai voittonsa kunniaksi vesisuihkun päällensä. © Getty Images

Pieni (157 cm) kooltaan, iso sydämeltään. Näin voidaan sanoa Ai Miyazatosta, jonka ajatuksissa ammattilaisgolf on ollut tällä kaudella toissijainen seikka. Hän voitti viikonvaihteessa pelatun Evian Mastersin, ja mainitsi voittopuheessaan lahjoittavansa jotain 363 079 euron palkintosummastaan Japanin maanjäristyksessä kärsineiden hyväksi.

”En ole ihan vielä päättänyt lahjoitussumman suuruudesta. Osan ainakin, ehkä koko palkkion”, 26-vuotias Miyazato sanoi.

Okinawasta kotoisin oleva Ai Miyazato on perustanut kahden muun japanilaispelaajan Mika Miyazaton ja Momoko Uedan kanssa hyväntekeväisyyssäätiön, jonka tarkoitus on tarjota apua hätää kärsiville myös muualla maailmassa.

Säätiön tunnus lakissaan pelaava Miyazato kertoi metallinapin antavan hänelle lisämotivaatiota hyviin kilpailusuorituksiin.

Miyazato (68-68-67-70) pelasi Evian Mastersissa yhteistuloksen -15, joka oli kaksi lyöntiä parempi kuin toiseksi sijoittuneella Stacy Lewisillä. Yhdysvaltalainen nousi 15:nnen birdiellään lyönnin päähän Miyazatosta, mutta bogi seuraavalla katkaisi hänen takaa-ajonsa.

Miki Saiki, In Kyung Kim ja Angela Stanford jakoivat Evian Mastersissa kolmannen sijan tuloksellaan -12.

Ai Miyazato voitti viime kaudella viisi turnausta LPGA:lla, ja oli hetken aikaa myös maailmanlistan ykkösenä. Hänellä on tällä kaudella ollut vaikeuksia keskittyä peliinsä kotimaansa luonnonkatastrofin vuoksi. Miyazato kävi lukiota Sendaissa, joka oli yksi pahimmista tuhoista kärsineistä alueista.

Maailman parhaat naispelaajat jatkavat matkaansa Ranskasta Skotlantiin, sillä kuuluisalla Carnoustien kentällä pelataan torstaista alkaen nelipäiväinen Women’s British Open. Kisa päättää samalla kauden neljän major-turnauksen sarjan.