[11][17]

[11][17]

Minni kolmas Ranskassa, Ruuttila hyytyi neljänneksi

Minni Blomqvist sijoittui kolmanneksi Ranskassa - parasta Minniä pitkään aikaan!

Suomalaisten esitykset Pariisissa käydyssä Lacoste Ladies Openissa olivat monien silmätikkuna sunnuntai-iltapäivänä internetin välityksellä. Kaisa Ruuttila johti kilpailua vielä 11:n pelatun reiän jälkeen viimeisellä kierroksella. Viimeisen seitsemän reiän aikana korttiin merkattiin kuitenkin kolme bogeyta ja viimeisellä reiällä birdie. Tärkeä birdie nosti Ruuttilan jakamaan neljättä sijaa kovatasoisessa kilpailussa. Suurempaankin oli mahdollisuudet, mutta aika ei ollut vielä kypsä Ruuttilan avausvoitolle.
Minea Blomqvist sen sijaan välttyi viimeisellä kierroksella bogeista. Espoolainen aloitti päivänsä eaglella (par-4), jonka jälkeen korttiin tuli tasaisen varmasti birdieitä väylillä 8, 12 ja 18. Viisi alle parin 67 oikeutti yhteistulokseen -13, jolla hän jäi jakamaan kolmatta sijaa. Tilille karttui mukavat 17,500 euroa kärkikaksikon lähtiessä uusimaan kilpailun voitosta. Kaisa Ruuttilan neljäs sija jaettuna oikeutti 12,050 euron tiliin upeasta viikosta. Minnin lopettaessa kierroksensa oli hän lyönnin kärjessä olevaa Diana Lunaa perässä. Samassa tuloksessa ollut Felicity Johnson kuitenkin päästi Minnin jännityksestä tehden viimeiselle reiälle birdien ja tappaen mahdollisuuden uusintaan. Ursula Wikström valahti lopulta kilpailussa 38:ksi vaisun viikonlopun myötä. Tili karttui Pariisissa 1700 euroa. Jenni Kuosa pelasi upean viimeisen kierroksen 68 (-4), jolla nousi jakamaan 32:tta sijaa tienaten 2100 euroa. Felicity Johnson uransa toiseen voittoon Diana Lunan tehdessä parit loppuun lähtivät Johnson ja Luna jatkamaan taistelua kisan voitosta uusintareikien pariin. Johnson teki ensimmäisellä uusintareiällä parin, joka riitti Lunan bogia vastaan. Italialaisen Deja Vu viime vuoden kilpailuista uusiutui, kun hän hävisi samassa kohteessa 11kk sitten uusinnassa myös Johnsonille – silloin kyseessä oli Trish Johnson. 24-vuotias Felicity nappasi uransa toisen voiton, edellisen tullessa vuonna 2009 Tenerifalla. Voitosta rahaa englantilaiselle lähtee 37,500 euroa. Nikke Tyry