16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Minni Blomqvist-Kakko haluaa taas Supertähtien joukkoon

Teemu Selänteen isännöimässä TV-sarjassa Las Vegasissa kuutena perättäisenä sunnuntaina seikkaileva Minni aloittaa kisakautensa torstaina Marokossa.

Minea Blomqvist-Kakolle kausi ammattilaisena on uran 15. Edellinen päättyi Intian ja Dubain kisoihin, jotka Minnin myöntää pelanneensa ”pelonsekaisin tuntein, vailla selkeää visiota.”

Vaikka pelit menivätkin Dubaissa poskelleen hole in onen myötä Minni sai upean kellon.Kuva: Tristan Jones/LET

Tulokset eivät ole vastanneet viimeisten vuosien aikana niitä odotuksia, joita maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 62. ollut espoolainen on itselleen asettanut. Kahdella edellisellä kaudella paras yksittäinen on ollut kärkikymmenikön ulkopuolella, vuonna 2014 Minni ylsi kerran kymmenenneksi.

Vuosina 2004, 2005 ja 2008 upeiden saavutusten johdosta nimen perään kuului eurooppalaisessakin mittakaavassa määritelmä supertähti.

”Kyllä minä edelleen muistan miltä tuntui pelata erittäin hyvin golfia. Pidemmälle meneviä ja kunnianhimoisia tavoitteita on luotu, mutta pidän tässä vaiheessa sisälläni.”

”Talvikausi USA:ssa käynnistyi Supertähdet- sarjan kuvauksilla Las Vegasissa. Se oli hieno kymmenpäiväinen setti, jossa koin paljon sellaisia asioita, joita en olisi kuvitellutkaan tässä elämässäni kohtaavani. Meillä oli upea jengi koolla.”

Ohjelmasarjassa ovat mukana Teemu Selänteen vierainaMatti Nykänen, Sami Hyypiä, Eva Wahlström, Peetu Piiroinen, Toni Kohonen ja Minni.

Teemu Selänne tutustui kaudella 2015 Augusta Nationalin par 3-kenttään Mikko Ilosen caddienä.

”Oltiin sopivasti lomamoodissa, silti kilpailtiin tosissaan ja tehtiin varsin hauskaa ohjelmaa. Olen nähnyt kahdesta ekasta jaksosta osia, nauroin ja itkin vuorotellen lattialla. Omaa jaksoani odotan pelonsekaisin tuntemuksin, saattoi tulla nauhalle tuhmiakin sanoja”, Minni avaa sarjaa, joka käynnistyy Nelosella tulevana sunnuntaina.

Golfammattilaisen oma jakso tulee ruutuihin vappuaattona 30.4.

Golfkenttä on ”My Happy Place”

Floridaan palattuaan alkoi harjoittelu, jossa Minnin mukaan on ollut hyviä ja huonoja vaiheita.

”Parasta on se, että todellakin nautin treenaamisesta ja pelaamisesta. Kun oon kentällä, se on mun happy place. Itseluottamusta on kertynyt onnistumisten myötä, niinhän se aina menee. Edellistalvena välttelin Sandra Galin kanssa pelaamista. Oma lyönti oli sekaisin, hän löi huomattavasti paremmin. Tällä talvikaudella löin monesti pidemmälle kuin Sandra. Ei tarvinnut vältellä harjoituskumppanin kanssa pelaamsta.”

”Välillä oon ottanut hittiäkin vaikeuksien kautta. Niistä hetkistä on vaan noustava”, hän muistuttaa itseään

Siihen, kuinka valmis Minea Blomqvist-Kakko on kilpailemaan Rabatissa sekä seuraavalla viikolla Espanjassa, ei tule täysin selvää vastausta.

” Toivoisin olevani valmiimpi. Peli on ollut pitkään tukossa, sen avaaminen ja ajatuksien selkeyttäminen ei käy ihan tosta vaan. Tavoite on kuitenkin päästä alkavalla kaudella lähemmäs sitä tasoa jolla olen parhaimmillani pelannut”, hän muotoilee.

Yhdeksän suomalaista Marokossa

Minnin mielessä ovat myös ne kolme majoria, joista hänellä on kisakokemusta aiemmilta vuosilta.

”Evian Championshipiin pääsee mukaan voittamalla Ranskassa käytävän LETAS-Tourin kisan. US Openin karsinnat ovat ohjelmassani, British Openiin suorin reitti on pärjätä Skotlannin osakilpailussa, mikäli sinne ei muuten portit aukea”, hän valaisee kesän ohjelmiaan.

Kesäkuun alkupuolella käytävä Hill Siden Letas-kisa saattaa myös tulla kysymykseen. Tämä riippuu vielä tietyiltä osiltaan keskeneräisestä LET:n kisaohjelmasta.

Noora Tamminen (vas.) ja Ursula Wikström (kesk.) ovat viimeisten vuosien aikana nousseet Minni Blomqvist-Kakon ohi useimmilla listoilla.

Marokon Rabatissa pelataan samanaikaisesti myös miesten ET-kisa. Mikko Ilonen ja MikkoKorhonen pitävät peukkua pystyssä Minnin lisäksi Ursula Wikströmille, Noora Tammiselle, Krista Bakkerille, Sanna Nuutiselle, Oona Vartiaiselle sekä Elina Nummenpäälle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje