28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Minea Blomqvist-Kakko tavoittelee täyttä pelioikeutta LET:lle

Minea Blomqvist-Kakko keskittyy ensi vuonna naisten Euroopan kiertueen kilpailuihin. Kuva Getty Images.

Blomqvist-Kakon peli on takkuillut LPGA Tourilla. Hänen avauksensa eivät ole toimineet ja kesällä Minni palasikin Suomeen löytääkseen kadonneen draivin. Samalla alkoi kypsyä myös ajatus Eurooppaan palaamisesta. Kuten Golf Digest jo lokakuun alussa kertoi, lopullisen ratkaisun Minea lupasi tehdä kahden Kiinassa pelatun kilpailun jälkeen.

Blomqvist-Kakolle jäi Sanyassa pelatusta jälkimmäisestä kilpailusta kokonaisuudessaan positiivinen fiilis, vaikka ensimmäisen kierroksen jälkeinen jaettu neljäs sija heikkeni kierros kierrokselta. Lopullinen sija oli 43.

”Koko viikonlopun jatkunut kova tuuli aiheutti kahtena vikana päivänä lyöntiini turhaa hosumista. Avauskierroksella hallitsin vielä tilanteen, mutta sen jälkeen tekniikka vähän kärsi haastavista olosuhteista.”

”Kiinan kisat antoivat paljon hyvää vaikean syksyn jälkeen. Ja mikä parasta, peliasenne pysyi kohdallaan päätöspäivän muutamaa ärräpäätä lukuun ottamatta”, viestitti Minea.

Blomqvist-Kakko aikoo osallistua LET:n kilpailuun Intiassa ja tämäkin päätös varmistaa sen, ettei suomalaista nähdä LPGA Tourilla, jonka karsinnat ovat samaan aikaan marras-joulukuun vaihteessa. Kauden viimeinen kisa on Dubaissa joulukuun puolivälissä.

Minea on LET:n rahalistalla sijalla 87 (22448,78 €) ja kauden jälkeen 80 parasta saa täyden pelioikeuden. Rahassa mitattuna ero tällä hetkellä tuon rajapyykin sisälle on 2662,17 euroa.

Sairauslomalla oleva Ursula Wikström on rahalistalla sijalla 34 (67245,05 €) ja Jenni Kuosan sijoitus on 115 (10724,78 €). Medical extensionin myötä selkäleikkauksesta toipuva Kaisa Ruuttila on myös varmistanut työpaikkansa ensi vuodeksi.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje