28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Henkilöt - Kilpagolf

Mikko Korhonen ei tyydy jäämään mukavuusalueelle: "Se, mitä tavoittelet, sen myös saat."

Kuva: Getty Images

Ammattilaisgolfareiden vuosiloma vietetään talvella. Niin on tehnyt Mikko Korhonenkin, jolle vuoden rytmittämisessä ei ole enää mitään uutta, onhan mies pelannut ammatikseen golfia pian pari vuosikymmentä. Euroopan pääkiertueella käynnistyy jo 12. kausi.

Lomaa Korhonen on viettänyt koti-Suomessa, mutta joulun pyhinä piipahdettiin perheen kanssa Espanjassa, golfmailat tosin oli jätetty suosiolla kotiin, ja joulukuussa hän veti myös lyhyen harjoitusleirin Dubaissa.

”Se oli tosi hyvä leiri. Pystyin menemään sinne ajattelematta mitään muuta kuin sitä, mitä sinne mentiin tekemään. Pääsin heti hyvään ja keskittyneeseen tilaan ja sen voimilla vedettiin joka päivä aamuseitsemästä iltaseitsemään, eli joka päivä täysillä”, Korhonen kertoo.

Ennen kauden alkua edessä on toinen viikon intensiivijakso Dubaissa. Sitä ennen luvassa on fysiikkatreeniä ja lajitreeniä Malmin legendaarisessa kuplassa.

”Siellä ei ihan niin pitkiä treenejä vedetäkään. Jos ei maistu yhtään, voi treeni olla vain kolmen vartin mittainen. Mutta se tietty duuni pitää tehdä, maistui se puulta tai ei”, hän sanoo.

Niin pitkään Korhonen on ammatikseen maailmaa kiertänyt, että kun kauden alku tulee puheeksi, vaihtuu ilme kuin huomaamatta hymyksi. Edelleen löytyy intoa, ja edelleen löytyy menestymisen paloa.

Heti kauden alkumetreillä odottaakin sitten raju, peräti seitsemän viikon mittainen kisa- ja treenimatka, jonka aikana Korhonen on laskeskellut viettävänsä vain neljä yötä kotona.

Caddie Nick Mumfordista on kasvanut Korhoselle luottomies, jota hän arvostaa kovasti. Kuva: Getty Images.

Perinteisten Lähi-Idän kisojen jälkeen kiertue suuntaa Aasiaan, jossa pelataan helmikuussa Singaporessa, Thaimaassa ja Intiassa ja myöhemmin huhtikuussa vielä Japanissa ja Koreassa. Kiertueen kisapaikat ja kentät ovat pysyneet joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta pitkään melko muuttumattomina, mutta Singapore, Japani ja Korea ovat uusia tulokkaita Korhosen kalenteriin.

Tiedossa on pitkiä lentomatkoja.

”Kyllä näillä maileilla pitää ottaa se nukkumapaikka. Jos 14 tuntiakin pitää istua, niin on se pitkä. Euroopan lennot menee ihan turistiluokassa, se on ihan sama penkkikin. Mutta kyllä siihen mukavuuteen on alkanut satsata entistä enemmän”, hän sanoo.

”Aasiassa on ollut vähän hankalaa. Se äärimmäinen kuumuus. Se on sitä adaptoitumista. Ensimmäinen päivä on yleensä aina pahin, mutta sitten se hiljalleen helpottaa. Lämpöön ja ruohoon pitää kyllä totutella aina aikansa”, hän kertoo.

Toisaalta on hyvä muistaa, että Korhosen kahdesta voitosta toinen tuli nimenomaan Aasiassa, kun hän oli paras Kiinan Shenzhenissä pelatussa Volvo Mastersissa 2019.

Kisakalenteri on mietitty muiltakin osin jo pitkälle, mutta muutoksille on sijansa.

”Olisi upea päästä pelaamaan majoreita. Ne kiinnostavat. Masters voi olla jo vähän hankala rasti, pitää vaan voittaa Abu Dhabissa tai vähintään Dubaissa”, hän laskeskelee.

Korhosen tilastot voitokkaassa China Openissa 2019 olivat vakuuttavat. Kuva: European Tour.

Voittomahdollisuuksiinsa mies uskoo lujasti. Ylipäänsä Korhonen sanoo uskovansa, että vähintään kaksi suomalaista tulee voittamaan alkavalla kaudella pääkiertueen kilpailun.

Voittaminen vaatii kuitenkin oikeaa mielentilaa ja sitä, että vaatii itseltään koko ajan tarpeeksi paljon.

”Helposti sitä tuudittautuu siihen, että pelaa vaan täällä näitä kisoja, mutta sitten sieltä tulee jengi ohi. Huomasin vähän itsessäni sellaista viime kaudella, mutta se ei ole hyvä asia. Silloin pitää terästäytyä ja heittää tähtäimet korkeammalle.”

”Se, mitä tavoittelet, niin sen myös saat”, hän sanoo.

Podcastissa Korhonen rakentaa myös seuraavan suomalaisen supertähden poimimalla kilpakumppaneiltaan parhaat ominaisuudet. Keskusteluun nousee myös suomalaisen golfvalmennuksen tila ja sen haasteet.

Uusimman podcastin voit kuunnella alla olevasta linkistä. Löydät sen myös Sound Cloudista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje