18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen palaa kisakentille pakkolomalta Black Mountain Mastersissa

Mikko Ilosen lähipelivire on pitkästä aikaa kisatestissä loppuviikosta © Getty Images

Mikko

”Pienellä pakkolomallahan tässä on oltu, suunnitelmaani kuuluneet Singaporen, Hongkongin ja Dubain kilpailut jäivät väliin marraskuulla. Olen siirtänyt jo ajatuksistani suurimman osan alkavaan vuoteen, harjoittelu sitä varten on ollut käynnissä jonkin aikaa”, Mikko Ilonen raportoi Black Mountainista joka on hänen talvitukikohtansa ja yhteistyökumppaninsa Aasiassa.

Aasian Tourin päätöskisaan Ilonen on valmistautunut paikanpäällä viikon verran. ”Kenttä on tuttu ja erinomaiseksi todettu. Nyt sitä on entisestään parannettu ja pidennetty, muutokset ovat erinomaisia. Oma vireeni ei voi olla tässä vaiheessa aivan sataprosenttinen, mutta kotikentällä lähden luonnollisesti hakemaan menestystä”.

Edellisvuonna Ilonen karsiutui Black Mountainin osakilpailussa, tallikaveri ja niinikään kisaa isännöivään Resortiin sopimussuhteessa oleva Johan Edfors voitti. Vastus on nyt entistä kovempi, mukana on 132 pelaajaa, joista valtaosa on kisan statuksen mukaan Aasian Tourin parhaita.

Rahalistan voittava Korean Noh Seung Yul ei kuitenkaan ole paikalla. Isäntämaan Thongchai Jaidee lukeutuu suosikkeihin yhdessä Edforsin ja Alexander Norenin kanssa. Ilonen pelaa torstain avauskierroksella paikallista aikaa iltapäivällä ( Suomessa 7.20) yhdessä Anthony Kangin ja Prayed Marksaengin kanssa. Palkintopotissa Aasian Tourin kisassa on vain 600.000 dollaria.

Johan

Black Mountain pyrkii vahvasti nostamaan profiiliaan golfkohteena. Aasian Tourin päätöskisan lisäksi kentällä pelataan tammikuun alkupuolella perinteinen, tähän asti Bangkokissa pidetty Royal Trophy. Tässä joukkueiden reikäpelikisassa kohtaavat Aasia ja Eurooppa.

Euroopan Tourin pelit käynnistyvät Abu Dhabista

Päättyneellä ET:n kaudella 2010 Mikko Ilonen ansaitsi 418.587 euroa ja oli rahalistalla 68:s. Molemmat olivat kymmenvuotisen uran toiseksi parhaita lukuja. Ilosen ET:n kausi käynnistyy Abu Dhabissa tammikuun puolivälissä. Lähi-Idässä hän osallistuu myös uuteen Bahrainin kisaan, sekä perinteisesti Dubain kilpailuun. Helmikuussa Ilonen pelaa lisäksi ET:lla Intiassa.

Ennen Ilosta ET:lla suomalaisista pelaa näillä näkymin ainakin Mikko Korhonen joka yhdessä Roope Kakon kanssa sai karsinnoista kortin pääkiertueelle.

”Hieno juttu. Laitoin molemmille välittömästi onnittelut matkaan. Korhosen Mikon esitystä osasin vähän odottaakin, hän on ollut pitkään ”kintaalla” päästäkseen ET:lle. Roope ja niukasti ilman korttia jäänyt Antti Ahokas tulivat hieman puskista. Minulla ei ollut käsitystä missä kunnossa he vaisun kauden jälkeen olivat”. Kokonaissuoritus oli karsinnnoissa tietysti parempi kuin koskaan. Tietysti se on upeaa kun monissa kisoissa meillä on nyt kolme kotimaista pelaajaa mukana”, Ilonen kommentoi uutta tilannetta.

Vastaavanlainen koettiin vuonna 2006, jolloin Toni Karjalainen sai paikan CT:n menestyksiensä kautta, Tuomas Tuovinen karsinnoista. Ilonen haki tuolloin alkuvuoden vauhtia Challenge Tourilta, ja sai vasta syksystä varmistettua paluunsa, täyden kortin ET:lle vuodeksi 2007. Vuosi 2011 tulee siis olemaan tässä mielessä historiallinen suomalaisessa ammattilaisgolfissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje