21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Mikael Salminen metsästää puuttuvaa SM-kultaa

"Miguel" valmiina SM-kisoihin

Miesten henkilökohtaiset EM-kilpailut odottavat kulman takana. Ennen Vanajanlinnan kisoja on amatöörihuipuilla vielä yksi tärkeä koitos edessään, taistelu Suomen mestaruudesta. Viime vuotisen kilpailun voittoon Oulussa pelasi yllättäen Rovaniemen Antti Murtovaara. Voitto antoi Murtovaaralle villin kortin seuraavan viikon CT-kilpailuun, joka käytiin Vanajanlinnassa. Kovinta kuntoa amateur rankingin osalta kuluvalla kaudella on osoittanut jälleen ykköspyssy Kalle Samooja. Turkulainen on pelaaja, johon on kohdistettu suurimmat odotukset molemmissa turnauksissa. Häntä lähtee haastamaan 89 miespelaajaa, heidän joukossaan SHG:n Mikael Salminen. Salminen on kolunnut amatöörikilpailuja jo pitkän aikaa. Hyviä sijoituksia ja todisteita taidoista on vuosien varrella saatu. Kirkkaimpina saavutuksina lienevät kakkossija Erkko Trophysta 2007 sekä kolmas sija suuressa amatööritapahtumassa British Boysissa 2005. Suurta läpimurtoa on saatu kuitenkin odottaa, mutta voittojakin uralta löytyy.

”Ei niitä tarvitse edes mainita, eihän kyseessä ole kuin Viron avoimet ja joitain voittoja Junior Toureilta”, Salminen toteaa nöyränä.

Suuri voitto on ollut useastikin lähellä ja Salminen on tasaisuudellaan tehnyt sen varmaksi, että paikkoja on ollut.

”SM-kisoissa lyödään paljon lyhyeltä matkalta sisään, joten kisa menee varmasti jonkin verran puttikilpailuksi. Veikkaan, että voittotulos voisi hyvinkin olla neljän kierroksen jälkeen jopa -10”, ounastelee Mikke. Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen ottivat maanantaina haasteottelun Mikko Ilosta ja Johan Edforsia vastaan Vanajanlinnassa. Tulokset olivat tasaisia, mutta voitto meni ammattilaisille. EM-kisojen jälkeen voi amatöörimaajoukkueessa olla melkoinen kato. Kymmenen pelaajan EM-ryhmä allekirjoitti sopimuksen, jonka mukaan ammattilaiseksi siirtyminen on sopimuskauden aikaan kiellettyä. Kisojen päätyttyä ryhmästä ja huippuamatööreistä paidattomiin siirtynee Salmisen arvion mukaan jopa viisi vakiokaluston pelaajaa.

”Omasta päätöksestä on vielä aikaista puhua. Amatöörikilpailuja on kierretty jo aika kauan. Eiköhän maajoukkueen runko tule ainakin kisojen jälkeen jonkin verran muuttumaan”, SHG:n kasvatti toteaa. MGC:n Master tarjoaa pelaajalle tilaisuuksia birdien tekemiseen. Mikäli avaukset tiiltä saa sijoitettua väylälle, on kenttä melko kevyt ja hyvin murskattavissa. Lyönnin oireillessa kenttä kuitenkin on salakavala ja vaatii pelaajan kärsivällisyyttä sijoittaa palloa nopeiden viheriöiden oikeille puolille. Draiveria pelaajat pääsevät käyttämään tasaisen paljon, mutta varman päälle pelaaminen on myös ehdoton vaihtoehto. Nähdäänkö tänä vuonna yllätysvoittaja kuten Oulun kisoissa? Antti Murtovaara oli kapealla kentällä mahdollisesti suorin tiiltä ja kokemuksellaan hän piti muut pelaajat takana vaikealla kentällä. Master Golf antaa enemmän lepohetkiä pelaajille. Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja muu tähtikaarti laittaa varmasti Masterin polvilleen, ainakin yksittäisillä kierroksilla. Neljä kierrosta eroittelee jyvät akanoista, joten olisi suurehko yllätys, mikäli loppuosassa kilpailua voitosta taistelisi EM-ryhmän ulkopuolella oleva pelaaja. Naisten puolella mestaruutta tavoittelee 30 pelaajaa. Oulussa voittoon pelasi Nokia River Golfia edustava Elina Nummenpää. Huomio kannattaa kiinnittää erityisesti tyttöjen SM-kullan voittaneeseen Sanna Nuutiseen, joka osoitti kuntonsa pelaten viimeisen kierroksen tulokseen 66 (-6). Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje