22.–29.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Mies huijasi Mastersin lippuarvonnassa – häkki heilahti yli kahdeksi vuodeksi

Getty Images

Mies tuomittiin petoksesta yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen ja massiivisiin vahingonkorvauksiin liittyen Masters Tournamentin lippulottoon.

Masters Tournamentin pääsyliput ovat haluttua tavaraa. Niistä maksetaan pimeillä markkinoilla tuhansia dollareita. Ja siellä missä liikkuu rahaa, liikkuu ennen myös hämärämiehiä.

Eräs heistä saatiin hiljattain kiinni. Stephen Freeman, 42, tehtaili perheineen vuosina 2013–2017 tekaistuja hakemuksia lippulottoon ja sitä kautta saamansan liput hän myi eteenpäin sievoisilla summilla.

Freeman perusti tekaistuja sähköpostiosoitteita todellisille henkilöille. Kun nämä sitten voittivat liput lotossa, Freeman oli yhteydessä lipputoimistoon tekaistujen henkilöllisyystodistusten kautta ja pyysi lähettämään liput omaan osoitteeseensa.

Muutaman vuoden Freeman onnistui huijauksessaan, mutta jäi lopulta kiinni. Hänet tuomittiin teostaan 28 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Myös Freemanin sisko ja vanhemmat todettiin syyllisiksi avunantoon, mutta he välttyivät vankeusrangaistukselta. Nelikko tuomittiin palauttamaan yli 275 000 dollaria rikoshyötyä Augusta National Golf Clubille.

Masters Tournamentin lipun saaminen on äärimmäisen vaikeaa. Sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi vaikeimmin saatavana pääsylippuna urheilutapahtumaan. Hankalampaa, ja kalliimpaa, on vain jenkkifutissarja NFL:n finaalin, Super Bowlin seuraaminen paikan päällä.

Lippuarvonta on se ohut oljenkorsi, jonka kautta lipun Mastersiin voi saada. Arvonnan kautta lipun voi saada vain yhdelle päivälle. Viikonlopulle yksi hakija voi hakea kahta lippua per päivä, muille päiville neljää. Harjoituspäiville liput maksavat 75 dollaria ja kisapäiville 115 dollaria kappale. Päälle tulevat käsittely- ja lähetyskulut. Hinta on kuitenkin hyvin pieni verrattuna siihen, mitä lipuista pulitetaan mustassa pörssissä, jossa hinnat liikkuvat tuhansissa dollareissa. Loton kautta myytävien lippujen kokonaismäärää järjestäjät eivät paljasta.

Epäselväksi jäi sekin, kuinka monta lippua Freeman tekaistujen hakijaprofiilien kautta ehti haltuunsa hankkia.

Lähde: GolfDigest

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje