28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Miehet hyvällä fiiliksellä MM-taistoon Japanissa

Hallitseva Suomen mestari Linus Väisänenu uskoo, että pärjääminen MM-kisoissa edellyttää kovaa tulosta.

Miesten amatöörien MM-joukkuekisa Eisenhower Trophy käynnistyy Japanin Karuizawassa aikaisin huomenaamulla Suomen aikaa. Suomea kilpailussa edustavat Albert Eckhardt, Kristian Kulokorpi ja Linus Väisänen.

Suomen joukkue matkusti paikan päälle lauantaina, jolloin naiset pelasivat oman kilpailunsa viimeisen kierroksen. Opinahjostaan Yhdysvaltojen Floridasta Japaniin lentänyt Linus Väisänen ehti seurata paikan päällä naisten peliä. Hänen mukaansa yleisöä oli mukavasti ja tunnelma MM-tapahtuman arvoinen.

Suomalaiset ovat harjoitelleet kummallakin kisakentällä, Iriyamalla ja Oshitatella. Väisäsellä on selvä käsitys siitä, millaiseksi kilpailu tulee muodostumaan.

”Kentät ovat sellaisia, että birdiepaikkoja tulee aukeamaan. Hauskoja pelata molemmat. Naisten kisan aikaan täällä satoi, joten kentät ovat kosteita ja siksi niillä pystyy pelaamaan aggressiivisesti”, Väisänen pohtii.

Suomalaiset eivät ole laatineet tiukkoja tulostavoitteita, vaan hakevat menestystä hyvän pelifiiliksen kautta.

”Oma politiikka on se, että en hirveämmin mieti tulosta. Enemmänkin on puhuttu siitä, että annamme toisillemme mahdollisuuden nauttia pelaamisesta. Ei näytetä liikaa sitä, että peli on mennyt hyvin tai huonosti. Taso tulee olemaan kova, mutta lähdetään pelaamaan omaa peliä ja toivottavasti se riittää pitkälle”, Väisänen sanoo.

Väisänen starttaa kisaan ensimmäisenä suomalaisena kello 4.35 Suomen aikaa. Eckhardtin lähtöaika on 10 minuuttia myöhemmin ja Kulokorven 4.55.

Kilpailun voittoa puolustaa Yhdysvallat. Kaksi vuotta sitten hopealle ylsi Meksiko ja pronssin jakoivat Etelä-Korea, Saksa ja Ranska. 2000-luvulla pelatusta seitsemästä MM-kisasta Yhdysvallat on vienyt peräti neljä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)