18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Michelle Wien vuoro loistaa Dubaissa?

Christina Kim, Laura Davies, Sophie Gustafson, Michelle Wie, Lexi Thompson ja Melissa Reid ovat yhdessä kuvavasta puuttuvan Caroline Hedawallin kanssa Dubain kisan suosikkeja © Getty Images

Michelle Wiella on kauden päätöskilpailussaan paljon voitettavaa. Jo vuosikymmenen otsikoissa ollut 22-vuotias on tehnyt tuloaan naisgolfin kärkeen, mutta ei ole vielä yltänyt odotusten mukaisesti ykköseksi. LPGA Tourilta voittoja on vain kaksi, nekin molemmat ”ulkomalta”, Meksikosta sekä Kanadasta.

Dubai on Wielle tuttu paikka, viimevuotisessa kisassa hän oli hyvän viimeisen kierroksen ansiosta kuudes.Päättyvällä kaudella sijoituksia top-10 listalle on kisoissa seitsemän, voitto vain uupuu. Solheim Cupissa Wie näytti lyöntivoimaansa ja taistelutahtoaan, tuloksena oli kuitenkin joukkueen tappio.

Wie ei enää ole lapsitähti, kuumimmat menestyjät Yani Tseng, Caroline Hedwall ja Melissa Reid ovat samanikäisiä tai hieman vanhempia. Asetelma on kehittynyt Wien osalta jopa edullisemmaksi, kaikki huomio ei enää ole kohdistunut häneen kisojen alla.

LPGA

LPGA Tourin kuumin uusi pelaaja kaudella 2012. Lexi Thompsonin caddienä on toiminut koko kauden ajan hänen isänsä &copy Getty Images

Syksyllä sensaatiomaisesti LPGA Tourin kisan vain 16-vuotiaana voittanut Lexi Thompson on ennakkoon kisan seuratuin pelaaja. Hänelle on myönnetty poikkeuslupa LPGA Tourin jäsenyyteen ja täten sisäänpääsy kisoihin nuoresta iästään huolimatta. Myös Thompson oli viimevuonna Dubaissa mukana, silloin hän jäi voittaja Iben Tinningille 13 lyöntiä ja oli 22.

”Minulla on käsitys, että voin voittaa minkä tahansa kilpailun maailmassa. Tiedän, että minulla on vielä melkoisesti opittavaa. Tavoitteeni ovat silti korkealla ja haluan olla kaudella 2012 LPGA Tourin tulokas”, Thompson kertoi golf.se-sivuston haastattelussa.

Seitsemän voiton Caroline Hedwall

Caroline

Caroline Hedwall voitti sunnuntaina Intiassa. Palautumisaikaa keskiviikkona käynnistyvään Dubain kisaan jää varsin vähän &copy Getty Images

Euroopan Tourin rahalistan voittaa Japanin Ai Miyazato joka ei ole Dubaissa mukana. Hän on pelannut vain kaksi kisaa, Evian Mastersissa tuli voitto, British Openista japanilainen karsiutui. Tourin säännöt ovat hieman kummalliset, vain kahteen kisaan osallistunut pelaaja voittaa rahalistan…

Niiden pelaajinen kesken jotka ovat pelanneet vähintään kuusi kisaa, annetaan parhaalle kymmenen vuoden pelioikeus LET:lle. Melissa Reid johtaa Caroline Hedwallia 12.000 euron erolla.

”Tulen tekemään kaikkeni jotta pääsisin Melissan ohitse. Voitto riittää siihen varmasti, muuten olen riiippuvainen hänen sijoituksestaan”, Intiassa sunnuntaina kauden neljännen voittonsa saavuttanut Hedwall järkeili.

Hedwallin kulunut vuosi on ollut täysin uskomaton, ykköstiloja on kaikkiaan seitsemän. LET:n ykköstilat ovat tulleet Slovakiasta, Suomesta, Itävallasta ja Intiasta. Joulukuun toisella puoliskolla 2010 Hedwall kuritti kilpasiskojaan LET:n karsintafinaalissa. Eroa kakkoseen kertyi yhdeksän lyöntiä. Talvella hän voitti Uudessa-Seelannissa paikallisen kisan, alkukesästä vielä miehiä vastaan pelatun taitokisan ja noin 100.000 euroa Irlannista.

Kun listaan lisätään upeat pelit Solheim Cupissa Irlannissa, on Caroline Hedwall kauden 2012 käynnistyessä Yani Tsengin haastajista ykkösketjussa. Hän tulee pelaamaan tulevan kauden aikana LET:n lisäksi myös runsaasti LPGA Tourin kisoja, kutsuja on varmasti luvassa niin paljon kuin säännöt sallivat.

Suomalaiset yllättäjän asemassa

Minea

Tähtien joukossa on neljä suomalaista. Minea Blomqvist ja Ursula Wikström ovat kauden mittaan sijoittuneet molemmat kolmasti kymmenen joukkoon, Kaisa Ruuttila on onnistunut tässä kahdesti. Ensimmäistä kertaa naisgolfimme historiassa kolme pelaajaa on saman kauden aikana onnistunut sijoittumaan useammin kuin kerran top-ten listalle. Kolmikko on hakenut pelivirettä loppusyksystä USA:sta, Blomqvist onnistui lisäksi saavuttamaan karsintojen kautta pelioikeuden LPGA Tourille. Minni on aloittanut uudelleen yhteistyön Timo Rauhalan kanssa joka on kertaalleen käynyt syksyllä sparraamassa Blomqvistia USA:ssa ja on myös mukana Dubaissa perjantaihin asti.

Jenni Kuosan sijoitus rahalistalla on 98:s, euroja on kasasssa reilut 16.000 ja täyden kortin saavuttaminen tulevalle kaudelle Dubain kisan menestyksen varassa.

Omega Dubai Ladies Masters käynnistyy keskiviikkona, voittajan osuus 500.000 euron kokonaispotista on 75.000.Golfpisteen sivuilla julkaistaan kaikkina kisapäivinä Nikke Tyryn ja Juho Vesasen toimittamia videopätkiä paikanpäältä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje