28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Messilän joukkue lähtee Ruotsiin Gore-Tex PGA Junior ProAmiin

Vasta toista kauttaa pelaava Messilä Golfin Tuuli Kilpeläinen lyö ja Emilia Torvinen ja Marko Kumm kannustavat.

Talissa HGK:n kentällä pelattiin Suomen ensimmäinen Gore-Tex PGA Junior ProAmin finaali. Ruotsissa erittäin suosittu juniorien joukkuekilpailu keräsi Taliin kaikkiaan 14 joukkuetta ja voittaja Messilän joukkue lähtee Ruotsiin PGA National –kentälle finaaliin.

”Todella siistii. Ja reissu on jo kahden viikon päästä. Meistä kukaan ei ole vielä koskaan kilpaillut ulkomailla”, riemuitsi 16-vuotias Tuuli Kilpeläinen ja joukkuetoverit nyökyttelivät innoissaan vieressä.

Gore-Tex PGA Junior ProAmin pelimuoto on tasoituksellinen hcp sekä tytöille että pojille. Jokainen kisaan osallistuva joukkue järjesti sisäisen karsinnan itsenäisesti. Seuran joukkueeseen valitaan paras tyttö ja poika (hcp) sekä parhaan scr-tuloksen tehnyt poika tai tyttö. Joukkueen neljäs jäsen on seuran PGA pro.

”Meillä valinnat olivat selvillä jo ajoissa. Lopulta porukka, josta pelaajat valittiin, oli aika pieni”, kertoi Messilän PGA pro Marko Kumm.

Messilä Golfin joukkueessa pelaavat Henri Vatanen (vas.), Emilia Torvinen, Tuuli Kilpeläinen ja PGA pro Marko Kumm.

Messilä Golfin joukkueessa pelaavat Henri Vatanen (vas.), Emilia Torvinen, Tuuli Kilpeläinen ja PGA pro Marko Kumm.

Voittaneen joukkueen pelaajat ovat loppujen lopuksi varsin kokemattomia: 12-vuotias Emilia Torvinen pelaa kolmatta kauttaan, 16-vuotias Tuuli Kilpeläinen vasta toista kesää ja 17-vuotias Henri Vatanen on aloittanut lajin kymmenen vuotta sitten ja on kilpaillut aluetourilla.

”Tämä on oikeastaan meidän talentti-ryhmä. Harjoittelemme isommalla porukalla maanantaisin ja torstaisin ja tämän ryhmän kanssa vielä keskiviikkoisin ja lauantaisin”, taustoitti Kumm.

Nyt harjoitellaan links-golfia

Messilä Golfin joukkue aloitti finaalin hieman ”hitaasti”, mutta ensimmäisten kuuden reiän jälkeen peli alkoi kulkea. Ja kun jäljellä oli enää kuusi väylää, he huomasivat olevansa neljä lyöntiä kärkijoukkueesta jäljessä ja silloin nuoret päättivät, että ainakin kolmannesta sijasta taistellaan.

”Päätimme myös, ettemme katso tuloksia kolmen viimeisen väylän aikana vaan pelaamme omaa peliämme”, kertoi Henri Vatanen. Eikä niitä tuloksia olisi nähnytkään, sillä GameBookilla pelatussa kilpailussa kunkin joukkueen kolme viimeistä väylää ovat ”pimeät” eli tulokset eivät ole näy reaaliaikaisena.

Koska Ruotsin finaali pelataan links-tyyppisellä PGA National –kentällä, viimeistelyharjoituksiin panostetaan. Kumm on pelannut links-golfia ja finaalikenttäkin on hänelle tuttu. Viimeksi hän oli siellä seuraamassa European Tourin kilpailua tänä vuonna.

Kilpailun jälkeen maistui myöhäinen lounas aurinkoisella Talin terassilla.

Kilpailun jälkeen maistui myöhäinen lounas aurinkoisella Talin terassilla.

”Panostimme jo tähän Talin finaaliin käymällä viime perjantaina pelaamassa harjoituskierroksen. Nuorista kukaan ei ollut aiemmin pelannut Talissa. Ja nyt ryhdytään perehtymään linksin saloihin, onhan tässä aikaa pari viikkoa”, suunnitteli Kumm ja finaalijuniorit olivat voitostaan niin innoissaan, että ovat valmiita tiukkaankin harjoitteluun.

Suomalaisammattilaiset kilpailun suojelijoina

Gore-Tex PGA Junior ProAmin suojelijoina toimivat suomalaiset ammattilaiset Mikko Ilonen, Roope Kakko, Mikko Korhonen, Ursula Wikström ja Minea Blomqvist-Kakko.

”Juniorit tarvitsevat lisää toimintaa. PGA Junior ProAm on loistava, uudenlainen tapahtuma junioreille ja heidän valmentajilleen kohdata toisiaan kilpailun merkeissä. Olen erittäin mielelläni tukemassa tällaista toimintaa”, totesi Mikko Ilonen, kun hän kuuli uudesta kilpailusta.

Ja messiläläisillä on keskiviikkona erinomainen tilaisuus kysellä tarkempia vinkkejä PGA Nationalista, sillä Mikko Ilonen avaa keskiviikkona aamulla alkavan junnuleirin.

Jatkoa luvassa

Kilpailun idea tuli Suomen Gore-Texin edustajalta Raoul Bergmanilta ja Suomen PGA lähti heti mukaan.

”Olimme hieman myöhässä startin kanssa ja kisojen sijoittaminen juniorien kilpailuaikatauluun oli hankalaa. Eri puolella Suomea pelataan parhaillaan aluetourin kilpailija ja se varmasti osaltaan rajoitti joukkueiden määrää”, arvioi PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso.

Kurk Golfin Anna Hägerströmin avaus pitkälle par 3:lla.

Kurk Golfin Anna Hägerströmin avaus pitkälle par 3:lla.

”Olen varma, että kilpailu järjestetään myös tulevina vuosina ja kun olemme ajoissa liikkeellä, niin pystymme yhdessä Golfliiton kanssa hakemaan sopivat pelipäivät”, jatkoi Laakso.

Tammer Golfilla vahva panos

Finaalissa pelanneet juniorit ja heidän valmentajansa olivat yhtä mieltä siitä, että kisa on erinomainen. Nuoret pelaajat saavat valmentajiltaan tukea ja neuvoja kilpailutilanteessa ja koska kyseessä on joukkuekilpailu, niin kannustusta annetaan myös joukkuekavereille.

Tammer Golfissa on tehty hyvää työtä juniorien kanssa, sillä seuran ykkösjoukkue Kari Järvenpää (PGA pro), Veera Mikkonen, Samu Saarimäki jaJuuso Lindfors sijoittui toiseksi ja kolmatta sijaa jakoi saman seuran kakkosjoukkue Esa Lehti (PGA pro), Juho Kurikka, Petra Puronurmi ja Antti Tarkka.

Tammer Golfin ykkösjoukkueen muodostivat Veera Mikkonen (vas.), Samu Saarimäki, Juuso Lindfors ja PGA pro Kari Järvenpää.

Tammer Golfin ykkösjoukkueen muodostivat Veera Mikkonen (vas.), Samu Saarimäki, Juuso Lindfors ja PGA pro Kari Järvenpää.

Toinen kolmanneksi sijoittunut oli Kurk Golfin joukkue Tommi Laitto (PGA pro), Niclas Jansson, Anna Hägerström ja Walton Atrila. Huomionarvoinen on myös Sarfvik Golfin jaetulla viidennellä sijallaan, sillä PGA pro Riku Willmanin lisäksi ryhmä koostui kolmesta lupaavasta tyttöjuniorista: Erika Danielsson, Pia Pitkänen ja Ida Kaukinen.

Teksti ja kuvat Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Rauski says:

    Olihan se hienoa, että oli reaaliaikainen tulosseuranta gamebookilla. Sitä kun yritti etsiä HGK:n sivuilta, saatujen linkkinen avulla kisan kotisivulta, googlella, gamebookista omasta profiilista, niin en vaan onnistunut löytämään. Olisi se nyt kiva ollut edes katsoa miten peli etenee. Ei näin.

    Henry Lahtonen says:

    Rauskilta relevantti kommentti; tuloslinkki olisi pitänyt jakaa luonnollisesti myös netin kautta Junior ProAmin tuloksista kiinnostuneille. Nyt reaaliaikainen tulospalveluseuranta palveli tapahtumapaikalla mukana olleita. Otan tämän ”bogeyn” omaan piikkiini ja pahoittelut siitä! T:Henry Lahtonen, Golfpiste