[6][5]

[6][5]
Finnish Tour - Kilpagolf

Meriläinen ja Vartiainen voittoihin FT:llä

Matti Meriläinen väänsi voiton Vuosaaren päätösturnauksessa. Kuva: Juha Hakulinen

Matti Meriläinen (-9) ja Oona Vartiainen (-2) saivat kunnian olla Finnish Tourin 2014 viimeiset turnausvoittajat. Vartiaisen voitto oli lopulta kiistaton, sillä toiseksi sijoittunut Anna Kuitunen hävisi turkulaiselle kahdeksalla lyönnillä. Miesten kisassa oli tasaisempaa, Meriläinen jätti Niklas Dahlgrenin taakseen lyönnin erolla.

Epäilystä finaaliturnauksen ykkösestä ei ollut missään vaiheessa, kun Golf Talmaa edustava Kuitunen sortui ulosmenossa tuplaan ja kahteen bogiiin. Kolmanneksi sijoittunut Marika Voss (+7) teki minkä pystyi, mutta tulos 70 ei kohentanut hänen asemiaan päätöspäivänä. Vartiaisen päätöskierroksen tulos oli 74, Kuitusen urakka vaati lauantaina lyönnin verran enemmän.

Ella Salminen (+12) ja Kristiina Böss (+15) mahtuivat vielä viiden joukkoon.

Miesten kisan voitto oli loppusuoralla tarjolla Niklas Dahlgrenille. Hän johti kisaa 15. reiän jälkeen lyönnillä ennen Matti Meriläistä, mutta seuraavalla lipsahtaneet bogi ja tupla söivät hänen haaveensa Vuosaaren kisan ykköstilasta.

”Pelasin tänään hyvin, noudatin nöyrästi pelisuunnitelmaa koko kisan ajan. Kaksi bogia tein tänään ja molemmat tulivat kolmen putin takia. Sain puristettua kolme birkkua, ja se riitti voittoon”, Meriläinen sanoi Golfpisteelle. ”Pieni tuuli ja tiukat lipun paikat hankaloittivat peliä.”

”Opin viime viikosta muutaman jutun, milloin myös starttasin Pickalassa piikistä viimeiseen päivään. Mulla oli tälle päivälle omat tavoitteet; ne eivät täyttyneet, mutta voitto tuli. Viimeksi voitin Finnish Tourilla vuonna 2006, joten tämä tuntuu todella hyvältä.”

”En lähde ET:n karsintoihin, enkä toisaalta ole tehnyt jatkosuunnitelmia. Nyt otetaan ilo irti tästä.”

Oona Vartiainen pohjusti menestyksensä jo perjantain onnistumiseen. Kuva: Juha Hakulinen

Päätöspäivän kierros ei tuonut yhtään 70 lyönnin alitusta, kun perjantaina niitä nähtiin 14 pelaajan toimesta. Henri Sataman (-6) tulos 70 oli päivän parasta antia, se nosti hänet lopulta kolmannelle tilalle. Janne Kaske (-5) oli neljäs, Ossi Mikkola ja Mikael Salminen (-4) jakoivat viidettä sijaa.

Seitsemänneksi sijoittunut alle 21-vuotiaiden reikäpelimestari Tuomas Nukari (-3) oli Pickalan kisan tavoin turnauksen paras amatööri.

Naisten rankingvoitto meni Vuosaaressa kymmenenneksi sijoittuneelle Petra Salkolle. Matilda Castrén keräsi enemmän pisteitä, mutta hän ei saanut kokoon kiertueen säännöissä mainittavaa vähintään neljää turnausta. Karina Kukkonen ja Jenna Mäihäniemi olivat pisteissä seuraavina. Kumpikaan ei ollut mukana FT:n päätöskilpailussa.

Miesten tämänvuotisen rankingin ykköseksi kruunattiin Henri Satama. Paltamon kisan voittajalla Jani Perttilällä oli viikonvaihteessa mahdollisuutensa, mutta ne kuivuivat kokoon 12. sijan myötä. Euroopan kiertueen esikarsinnoissa Itävallassa ollut Henri Lipsanen säilytti niukasti kolmannen sijansa ennen Janne Kaskea.