21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Melissa Reid voitti, Ursula Wikström kahdeksas Turkissa

Iben Tinning otti Belekissä komennon avauspäivän jälkeen. © Getty Images

Melissa

Melissa Reidin voitti Turkish Airlines Ladies Openin &copy Getty Images

Naisten LET-kiertueen kauden ensimmäinen henkilökohtainen Euroopan kilpailu oli Melissa Reidin juhlaa. Kolmatta kokonaista kauttaan Tourilla pelaava Reid ei hapuillut sunnuntaina, vaan kasvatti hankkimaansa johtoa ensimmäisellä yhdeksiköllä. Sisääntulossa voiton jo käytännössä varmistuttua tuloskorttiin merkitttin kolme bogeyta. ”Kierros ei kuitenkaan ollut helppo. Ensimmäiset yhdeksän pelasi erinomaisesti ilman virheitä. Sisääntulossa yksi huono lyönti käänsi suunnan, mutta hallitsin silti itseni. Olen oppinut aiemmin tekemistäni virheistä, 30.000 euroa voitostaan ansainnnut blondi iloitsi.

Ursula Wikström aloitti kuten lauantainakin mallikkaasti. Hän oli kahdeksan pelaamansa reiän jälkeen kolme alle ja vain kolme lyöntiä Reidia jäljessä. Sisääntulo koitui kompastukseksi, Wikström pelasi kymmenen viimeistä viisi yli. Sijaluku oli jaettu kahdeksas, eroa voittajaan kertyi seitsemän lyöntiä. Huomionarvoista on se, että kentän ensimmäisellä yhdeksiköllä Wikström oli lyönnin Reidiä etevämpi kolmen päivän aikana. Sisääntulossa hänen lyöntimääränsä oli kolmen päivän aikana +8, Reid pelasi samat reiät ”ihannetulokseen”.

Jokatapauksessa kahdeksas sija on Wikströmin uran kahdeksas top-ten sijoitus. Kakkostiloja on kolme joista kaksi Talista. Alkuvuosi oli sujunut melkoisen hiljaisesti ilman top-25 sijoituksia, joten Turkin tulos on rohkaiseva merkki paremmasta. Wikström tuplasi kauden aiemmat ansionsa 4026,66 euron shekillä. Tourin seuraava kilpailu pelataan alkavalla viikolla Munchenissa, Saksassa.

Nikke Tyry

Ursula

Ursula Wikströmin alkukausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Sunnuntaina on onnistumisen kautta tarjolla mahdollisuus hyvää sijoitukseen

Ursula Wikström sai lauantaina hienon alun kierrokselleen, neljän reiän jälkeeen hän oli kolme alle tehtyään eaglen neljännellä.

” Draivin jälkeen löin kakkoslyöntini puu- vitosella kahteen ja puoleen metriin, josta sitten putti sisään. Joten välillä se on helppoakin. Lauantaina peli oli aika helppoa. Muutama kierähtänyt putti olisi voinut vielä upota. Suurin ero eiliseen oli se, että avaukset pysyivät hyvin väylällä. Tuloksen teon kannalta sillä on suuri merkitys, sillä kenttä on täällä todella kapea” Wikströmin kertoi. Lauantain kierroksen tilastoihin kirjattiin 13 väyläosumaa, 12 viheriöosumaa ja 30 puttia.

Melissa Reid lukeutuu Tourin suuriin lupauksiin . Pari vuotta kiertueella loistanut englantilainen on sijoittunut peräti viisi kertaa kakkoseksi, ykköstila vain uupuu. Sunnuntaina pahimmat uhkaajat Becky Brewerton, Iben Tinning ja Laura Davies lukeutuvat Tourin kovimpiin ja kokeneimpaan kalustoon. Mikäli voittaja ei löydy tästä nelikosta, on tapahtunut melkoisen suuri yllätys. Hengen päälle saadessan myös ”Unski” Wikströmillä voisi olla mahdollisuus juhlia uransa ensimmäistä LET-kisan voittoa.

Kilpailun toinen suomalainen Hanna-Leena Salonen (80-76) karsiutui.

Nikke Tyry

Vuonna 2008 ensimmäisen ja ennen tämän viikonvaihteen kisaa ainoan kerran Turkin LET-turnausta isännöinyt National Golf Club piti pelaajat toissa vuonna aisoissa. 70 lyönnin alitus jäi kaikilta kokematta ja samalla Lotta Wahlinin ja kolmen muun pelaajan lyömä tulos 70 oli perjantaihin saakka par-73-kentän ennätys.

Turkin ensimmäisen LET-kisan voittanut Wahlin ei ole tänä vuonna puolustamassa voittoaan. Hän sairastui joulukuussa ihosyöpään, ja haluaa nyt minimoida auringon säteiden mahdolliset lisähaittavaikutukset. Hyvin sairaudestaan toipunut Wallin aikoo lähitulevaisuudessa pelata ainoastaan Ruotsin pienempiä ammattilaiskisoja.

Tulosjuhlaa ei Belekissä vietetty Turkish Airlines Ladies Openin avauspäivänäkään, sillä vain Iben Tinning sekä Irlannin Hazel Kavanagh pääsivät alle 70 lyönnin rajan. Tinningin tulos 68 on samalla uusi kenttäennätys. Kymmenenneltä tiiltä matkaan lähtenyt tanskalainen aloitti kierroksensa kolmella peräkkäisellä birdiellä, joita kertyi päivän mittaan yhteensä seitsemän, kolmen bogin ohella. Kavanagh on toisena, lyönnin Tinningiä jäljessä.

Kolmannen sijan jakavat USA:n Mallory Blackwelder, Hollannin Christel Boeljon sekä Englannin Melissa Reid, tuloksellaan 71.

Ursula Wikström on 32:ntena pelattuaan tuloksen kolme yli, 76. Vaatimattomalta kuulostavasta lyöntimäärästä huolimatta hänellä on matkaa kymmenen parhaan joukkoon vain kolme lyöntiä. Sijalla 76 olevalla Hanna-Leena Salosella (80/+7) on sitä vastoin hieman tekemistä nostaakseen itsensä lauantaina finaalikierrokselle pääsevien joukkoon.

Kisan suurin ennakkosuosikki ja ensivisiittinsä Turkkiin tekevä Laura Davies pelasi tuloksen 75, jolla hän on niukasti 20 parhaan joukossa.

Marko Kuivasaari

LET-kiertue Turkkiin Laura Daviesin johdolla

Hyvän

Hyvän alkukauden pelannut Laura Davies tekee tällä viikolla ensivisiittinsä Turkkiin. &copy Getty Images

Naisten Euroopan Tour jatkuu perjantaina Belekissä pelattavalla Turkish Airlines Ladies Openilla. Asetelma on selvä; ansiolistan kärjessä oleva Laura Davies kerää suurimman huomion, mutta muitakin kovia nimiä on listalla. Ursula Wikström ja Hanna-Leena Salonen tavoittelevat kauden parastaan.

Kauden avauskilpailun Uudessa-Seelannissa voittanut Laura Davies on suomalaisille golfmatkailijoillekin tutun Belekin kisan suurin vetonaula. Kiertueen ansiolistan kärjessä oleva englantilainen on koonnut kolmessa turnauksessa yhteensä 79453 euron tienestit, jossa eroa toisena olevaan Anja Monkeen on 38 000 euroa. Monke on tosin pelannut LET:lla vasta yhden kisan tällä kaudella.

Perjantaina käynnistyvä Turkish Airlines Ladies Open on vuoden 2010 kuudes turnaus LET:n kilpailukalenterissa. Kilpailu on kiertueen ohjelmassa toista kertaa, sillä ensimmäisen kerran vuonna 2008 pelattu kisa jäi viime kaudella kokonaan väliin. Ensimmäisen Belekin kisan voitti Lotta Wahlin, joka ei kuitenkaan terveydellisistä syistä ole puolustamassa Antalyassa toissavuotista voittoaan.

Jos on Turkki vielä hieman vieras paikka LET-kiertueen pelaajille, on se sitä varsinkin Daviesille, joka tekee ensivisiittinsä maahan. Seitsenkertainen Euroopan ykkönen ja 73 turnausvoiton Davies ei silti vierasta tuntemattomiakaan paikkoja. 26 vuotta ammattilaisena pelannut britti on viikonvaihteen kisa ehdoton voittajasuosikki, ja kokemuksensa kautta kuin kotonaan missä tahansa.

”Pelasin viime vuoden lopulla hyvin, ja se on kantanut tämän kauden puolelle. Ansiolistan voitto kiinnostaa. Kun Meksikon turnaus jäi väliin, aion pelata neljä seuraavaa kisaani Euroopassa”, Davies sanoi.

Ursula

Ursula Wikström pelaa kauden viidennen kisansa Belekissä. Kuva: Tristan Jones/LET

Vuodesta 1990 lähtien jokaisessa 11 Solheim Cup’issa pelannut Davies saa Turkin kisaan tasokkaita kirittäjiä. Marokon kisan voittaneen Monken lisäksi mukana on kova ruotsalainen Carin Koch, joka palasi vuosien aikana kaikkiaan 4,5 miljoonaa dollaria LPGA Tourilla ansainneena täksi kaudeksi Eurooppaan.

Muita ennakkoon menestyjiksi arvioituja pelaajia Turkin kisassa ovat mm. Christel Boeljon, Becky Brewerton, Paula Marti, Melissa Reid sekä Iben Tinning.

Palkintoarvoltaan 200 000 euron turnauksessa ovat suomalaisista mukana Ursula Wikström sekä täksi kaudeksi takaisin naisten Euroopan kiertueelle palannut Hanna-Leena Salonen. Suomalaisten lähtö kauteen 2010 ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Ansiolistalla parhaana on sijalla 36 oleva Wikström, JenniKuosan löytyessä yli 20 sijaa alempaa.

Wikströmin kauden paras sijoitus on Marokon kisan 28. sija, joskin ANZ Ladies Masters (39:s) saattoi olla hänelle pelillisesti parempi kuin Lalla Meryem Cup. Salosen kauden ainoat tienestit (1100 euroa) ovat peräisin Marokosta.

Turkish Airlines Ladies Openin kisakenttä National Golf Club on kokenut hiljattain melko laajoja muutoksia, joista ovat vastanneet Euroopan Ryder Cup joukkueessakin pelannut David Feherty sekä Euroopan seniorikiertueella pelaava David Jones.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje