McIlroy tuuliajolla – Herman yllätysjohdossa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroy tuuliajolla – Herman yllätysjohdossa

Rory McIlroy ei saanut peliään toimimaan Honda Classicin avauspäivänä. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykkösen Rory McIlroyn ensimmäinen kilpailukierros kuukauteen sujui alle odotusten. Hän löi tuulisissa olosuhteissa tuloksen 73, mikä riittää tässä vaiheessa Honda Classic -turnauksessa 79. sijaan. Eroa kärjessä olevaan Jim Hermaniin on kahdeksan lyöntiä.

McIlroyn kierroksen alku oli täynnä ongelmia. Hän teki ykkösellä tuplabogin, mutta paikkasi tilannetta kolmannen reiän birdiellä. Tämän jälkeen McIlroy sortui peräkkäisiin bogiin ja tuplaan, oltuaan viiden reiän jälkeen neljä yli. Jatko ei sujunut paljon hohdokkaammin, mutta lopun kaksi birdietä antoivat paremmat näkymät toiselle kierrokselle.

”Rankka päivä. Kun mikään ei suju suunnitelmien mukaisesti, tulos on tämännäköinen”, McIlroy sanoi. ”Nyt on nukuttava yön yli, ja saatava asiat huomiseksi kuntoon.”

Parhaiten Palm Beach Gardensin tuulet torstaina hallitsi Jim Herman. Virheetön 65 lyönnin kierros sisälsi viisi birdietä, kaksi ulosmenossa ja kolme sisääntulossa.

”Tuuli on erittäin haasteellinen. Kun se rauhoittuu, siitä on otettava kaikki hyöty irti”, Herman sanoi. ”Putteri toimi todella hyvin. Jos puttisi kulkee, pelaat yleensä varsin hyvän tuloksen.”

Herman on voittanut urallaan yhden turnauksen Nationwide Tourilla (nyk. Web.com Tour) vuonna 2010. Hän sai kortin PGA Tourille kakkoskiertueen finaaleissa kaudeksi 2015, ja on selvittänyt tämän kauden kymmenessä kisassaan karsintarajan kuusi kertaa.

Herman oli pelaamassa Honda Classicin maanantaikarsintaa, kun hän sai tiedon kentälle Scott Verplankin poisjäännistä, ja vapautuneesta pelipaikasta.

Toisena oleva Brendan Steele on lyönnin päässä Hermanista. Tulos 67 löytyi Padraig Harringtonin, Martin Floresin ja Patrick Reedin korteista. Harringtonin lisäksi eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat Martin Kaymer, David Linghmerth sekä Jamie Donaldson. He jakavat kuudetta sijaa tuloksellaan 68.

Hankalat olosuhteet näkyvät tulostaululla, sillä vain 19 pelaajaa alitti Honda Classicin avauskierroksella Champion-kentän parin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje