18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Marbellassa ennakkotuulahdus Solheim Cupista

Caroline Hedwall tavoittelee Marbellassa kauden neljättä voittoaan. © Getty Images

Espanjan avoimen mestaruusturnauksen voittoa puolustava Laura Davies saa Marbellassa seuraa kahdesta ensi viikolla Solheim Cupia pelaavasta joukkuekaveristaan: Open de Espana Femeninon osallistujalistalta löytyvät myös Melissa Reidin ja Caroline Hedwallin nimet. Joukkueen pelaajista kaikki muut Catriona Matthew’ta lukuun ottamatta ovat mukana viikonvaihteessa Prattvillessä, Alabamassa pelattavassa Navistar LPGA Classicissa.

Davies ja Reid valikoituivat Irlannissa pelattavaan Solheim Cupiin LET-kiertueen pistelistalta, Hedwallin itsestään selvä valinta perustui kapteeni Alison Nicholasin harkintaan. 22-vuotias ruotsalainen on tällä hetkellä naisten Euroopan kiertueen kuumin pelaaja; kukapa olisi arvannut että hän ottaa syyskuun alussa pelatussa Itävallan turnauksessa jo kauden kolmannen voittonsa.

Kaikkiaan 79 ammattilaisturnausta voittanut Davies tavoittelee seuraavaa tasalukua ensimmäistä kertaa Espanjan avointen 30-vuotisessa historiassa La Quintan kentällä pelattavassa kisassa. Mukana on myös 14 espanjalaista pelaajaa, jotka yrittävät palauttaa kotimaansa turnauksen voittokantaan 29 vuoden tauon jälkeen.

Kotiyleisön katseet kääntyvät Aurinkorannikolla lähinnä Tania Eloseguihin, joskin EmmaCabrera-Bello ja tulevaisuuden lupaus Carlota Ciganda voivat parhaimmillaan kolkutella kärkisijoja. Ciganda pelaa kisan kaksi ensimmäistä kierrosta Daviesin ja Saksan Caroline Massonin kanssa.

Rikkooko

Rikkooko Kaisa Ruuttila tällä viikolla 30 000 euron rajan kausiansioissaan?

Suomalaista Espanjan avoimissa ovat mukana Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa, Kaisa Ruuttila sekä Ursula Wikström. Tsekin turnauksessa kauden parhaaseensa (7:s) yltänyt Wikström jahtaa tiukasti ansiolistalla 32:ntena olevaa Minea Blomqvistia. Kaksikon ero on tällä hetkellä kuitenkin Blomqvistin kannalta turvallisen tuntuiset 17 000 euroa.

Sen sijaan Wikströmin ja Kaisa Ruuttilan keskinäinen kamppailu rahalistalla on huomattavasti tiukempaa. Viime aikoina pirteitä otteita esiintynyt Ruuttila on ennen Marbellan kisaa Wikströmiä vain reilut 4000 euroa jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje