Mäkitalolla iso vaihde päällä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Mäkitalolla iso vaihde päällä

Jaakko Mäkitalo oli torstaina pitelemätön. Arkistokuva: Juho Vesanen

Aasian kiertueen kalustoon kuuluva Jaakko Mäkitalo pakeni Lohjan FT-turnauksen toisella kierroksella viiden lyönnin johtoon. Alastaro Golfia edustava Mäkitalo iski torstaina tulostaululle lukemat 64, joka on kisan toistaiseksi kovin kierros.

Mäkitalon esitys oli kaikin puolin hieno: kahdeksan birdietä sisältäneeseen korttiin ei mahtunut yhtään bogia. Hän on ennen kisan päätöskierrosta kokonaistilanteessa -12.

”Tänään oli steady päivä, kolmella pitkällä putilla höystettynä. Bogi ei ollut lähelläkään”, Mäkitalo sanoi. ”Löin hyvin tiiltä, niin kuin eilenkin, ja vähän parempia rautoja helpommassa kelissä. Griinejä taisin missata yhden pari tuumaa foren puolelle. Eli aika leppoisa päivä toimistossa. Alkukierros saatiin pelata unelmasäässä, lopussa alkoi tuuli jo vähän puhaltaa.”

”Huomenna taas homma jatkuu. Toivotaan, että saadaan pelata yhtä mukavissa olosuhteissa.”

Päivän toiseksi parhaasta tuloksesta vastannut Niklas Virta nousi toiselle sijalle. Virta teki torstaina yhden birdien enemmän kuin Mäkitalo, mutta joukkoon lipsahti myös kolme bogia. Tuloksen 66 lyönyt Espoon Golfseuran pelaaja on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa seitsemän alle.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkipaikkaa jakanut Lauri Ruuska jakaa nyt kolmatta sijaa yhdessä Mikael Salmisen, Henri Lahdenperän ja mukavasti kirineen Kalle Samoojan kanssa. He ovat Mäkitaloa seitsemän lyöntiä perässä. Ruuska ja Lahdenperä ovat myös parhaiten sijoittuneet amatöörit.

Mäkitalon ja Ruuskan kanssa kärkipaikkaa avauskierroksen jälkeen pitänyt Kristian Kulokorpi (-3) on kahdeksantena, lyönnin päässä seitsemäntenä majailevasta Tuomas Salmisesta.

Naisen sarjan kärjessä on nyt yksin Sanna Nuutinen (par), jota Matilda Castrén on kaksi lyöntiä jäljessä. Päivän upeimmasta kiristä vastasi sisuuntunut Krista Bakker. Keskiviikkona tuloksen 80 lyönyt Bakker pisti toisella kierroksella peräti 13 lyöntiä paremmaksi. Hän nousi tuloksellaan 67, kokonaistilanteeseen +3, ja jaetulle kolmannelle tilalle Leena Makkosen seuraksi.

Viime vuoden rankingykkönen Marika Voss jakaa Karina Kukkosen (+4) kanssa viidettä sijaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)