25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Madisonissa kova tulostaso

George McNeill on osannut hyödyntää helpot kenttäolosuhteet hyvin. © Getty Images

Troy Matteson sai keksiä lähes neljä tuntia muuta tekemistä, kun jälleen yksi ukkosmyrsky rullasi Annandale Golf Clubin kentän yli. Matteson katseli televisiota, vaihtoi kuulumisia muiden pelaajien kanssa ja katseli kuinka minuutit kuluivat hitaasti kellotaulussa.

Odotus ei mennyt hukkaan Mattesonin osalta, sillä hän käväisi tekemässä pitkän keskeytyksen päätteeksi kolme birdietä toisen kierroksen loppuun. Annandalen pehmeillä väylillä ja griineillä Mattesonin lisäksi parhaiten on viihtynyt George McNeill. Kaksikko jakaa Viking Classicin johtopaikan tilanteessa -12. McNeill saa tosin pelata vielä toiselta kierrokseltaan viimeisen reiän lauantain pelien alkajaisiksi.

”Omituista, en yleensä pelaa hyvin pitkän keskeytyksen jälkeen”, kaksi turnausta PGA Tourilla voittanut Matteson sanoi. ”Griinit sietävät yllättävän hyvin sateita, vaikka kyllä ne aika pehmeät ovat. Nämä ovat varmasti kauden parhaat Bermuda-griinit, pitävät nopeutensa luotettavasti.”

Tulokset olivat jälleen kovia helppojen kenttäolosuhteiden vuoksi. Puhdistus- ja siirtosäännön myötävaikutuksella ennustettu cut-raja on -3, kaikkiaan 107 pelaajan ollessa alle parin.

Matteson odottaa huipputulosten jatkuvan myös viikonlopun kierroksilla: ”Nämä ovat meille täydelliset olosuhteet, kaverit pistävät parastaan. Jos kenttä tästä vähän kuivuu niin asiat muuttuvat, mutta en usko siihen.”

Blake Adams pelasi päivän kovimman kierroksen (62) tehtyään yhden eaglen, yhdeksän birdietä ja yhden bogin. Hän nousi kahden lyönnin päähän kärkikaksikosta. Mattesonia ja McNeilliä lähimpänä ovat kuitenkin Kevin Kisner ja 51-vuotias Tom Pernice Jr, tilanteessa -11.

Avauspäivän kärkinimistä mm. Peter Lonard ja Sunghoon Kang eivät päässeet aloittamaan toista kierrostaan perjantaina lainkaan.

Korhonen jatkoon Sveitsissä

Mikko Korhonen (70-70) on kahden kierroksen jälkeen sijalla 34 Lucernessa pelattavassa Credit Suisse Challengessa. Kisassa toinen mukana ollut suomalainen Antti Ahokas (76-75) sen sijaan karsiutui jatkosta selvästi. Challenge Touriin kuuluvan kilpailun kärkipaikan jakavat 36 reiän jälkeen Englannin Ian Keenan sekä Italian Andrea Pavan kokonaistuloksellaan yhdeksän alle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje