[6][5]
LPGA Tour

Euroopan ykköspelaaja hurjana – Anna Nordqvist tykitti Phoenixissä tuloksen 61

Ruotsalainen siirtyi LPGA-turnauksessa jättiloikalla kahden lyönnin johtoon.

Naisten kilpagolfin historiassa vain yksi pelaaja, Annika Sörenstam, on pystynyt alittamaan kierroksellaan maagisen 60 lyönnin rajan. Tulos 59 (-13) Standard Register Ping -turnauksen toisena pelipäivänä vuonna 2001.

Viimeisimpänä haamurajan rikkomista uhitteli Anna Nordqvist, joka iski lauantaina LPGA-kiertueen kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 61 (-11). Kierros alkoi ja päättyi pariin, mutta niiden välissä hän taituroi päivän mittaan yhden eaglen ja yhdeksän birdieä.

Nordqvist loikkasi superonnistumisensa myötä 34. sijalta Phoenixin kisan paalulle. Eroa toista sijaa jakaviin Ariya Jutanugarniin ja Stacy Lewisiin on kaksi lyöntiä.

Päivän esitys oli myös tilastojen valossa kaunista katseltavaa: hän missasi kierroksellaan vain yhden väylän ja kaksi viheriötä. Putteja kertyi 24 ja dravien pituuskeskiarvo oli 255 metriä.

Kyseessä oli jo toinen kerta, kun 29-vuotias Nordqvist kirjaa LPGA Tourilla 61 lyönnin tuloksen.

”Minusta tuntuu, että nautin tuloksestani nyt enemmän kuin vuonna 2013. Olen nyt paremmissa asemissa”, hän sanoi Wildfire Golf Clubilla.

Myös Lexi Thompson on lyönyt tänä vuonna LPGA-kiertueella tuloksen 61. Tämän hän teki par 73 -kentällä, joten pariin suhteutettuna se on lyönnin kovempi kuin Nordqvistilla. 12 alle -tuloksellaan Thompson jakaa kiertueen ennätystilaston kakkossijaa.

Naisten tilastoista löytyy neljä 60 lyönnin tulosta, joista kaksi on pelattu par 71 – ja kaksi par 70 -kentällä.

Eskilstunasta kotoisin oleva pelaaja on voittanut urallaan kuusi LPGA-kiertueen ja kaksi LET:n turnausta. Uran suurin kohokohta on vuodelta 2009, jolloin hän saavutti toistaiseksi ainoan major-tittelinsä.

Nordqvist on naisten tuoreimmalla maailmanlistalla parhaana eurooppalaisena sijalla 13. Englannin Charley Hull (15.), Norjan Suzann Pettersen (18.) ja Espanjan CarlotaCiganda (20.) mahtuvat myös top 20:een. Uuden-Seelannin Lydia Kolla on listalla turvallisen tuntuinen kärkipaikka.