5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Loukkaantumisten helpottama Stallings ykköseksi Madisonissa

Scott Stallings voitti toisen kerran PGA Tourilla. © Getty Images

Scott Stallings käveli huolettoman näköisenä kohti griiniä 18. väylällä. Olihan hän kahdella aikaisemmalla reiällä varmistanut True South Classicin voiton, joka on Stallingsin toinen Yhdysvaltain kiertueella. Hänen lopputuloksensa -24 on uusi turnausennätys Annandalen kentällä.

Finaalikierroksen tulos 68 tiesi kahden lyönnin eroa toiseksi sijoittuneeseen Jason Bohniin. Hetkeä aiemmin kaikki näytti siltä, että kisassa on luvassa tiukempi loppuratkaisu, mutta Stallings karisti ympäriltään turhan jännityksen tekemällä kaksi peräkkäistä birdietä rei’illä 16 ja 17.

”Tein viimeisen reiän avauksesta itselleni paljon helpomman”, 27-vuotias Stallings virnuili.

Stallings rakensi pohjan voitolleen toisella ja kolmannella kierroksella lyötyään molemmat tuloksella 64. Hän johti kolmanneksi sijoittunutta Billy Horschelia (-20) lyönnillä ennen päätöskierrosta.

”Hän pelasi todella hyvin, svingasi hyvin ja upotti putteja silloin kun piti – siinä on avaimet voittoon”, Horschel sanoi.

Stallings oli ennen Madisonin kisaa selvittänyt cutin vain viisi kertaa 18 kilpailussa. Hänellä on ollut tällä kaudella ongelmia erilaisten vammojen kanssa. Stallingsin mukaan kylkivammasta toipuminen vei viisi kuukautta.

Itseluottamuksensa kadottanut pelaaja sai urheilupsykologin avulla ajatuksensa järjestykseen. Nyt Stallings vaikuttaa olevan niin fyysisesti kuin mentaalisesti täydessä iskussa.

Scott Brown, Will Claxton ja William McGirt (-18) jakoivat True South Classicissa viidettä sijaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje