25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lorena Ochoa synnyttää hurmoksen Meksikossa

Lorena Ochoalla on näytön paikka jäähyväiskisassaan © Getty Images

Keväällä 2007 Lorena Ochoa valtasi Annika Sörenstamilta maailmanlistan ykköspaikan. Hän hallitsi suvereenisti naisgolfia kausilla 2006-2008 voittaen yhteensä 21 kertaa. Valtakaudesta ennustettiin pitkää ja vertailut Sörenstamin urakehitykseen olivat perusteltuja. Monilla mittareilla Ochoa oli jopa edellä nuoruusvuosiensa idolia.

Edellisviikolla tullut ilmoitus peliuran lopettamisesta oli tätä taustaa varten shokki joka edelleen Ochoan lehdistötilaisuuden jälkeenkin jättää ilmaan monia kysymyksiä. Edellisvuosi oli varsin vaatimaton, kolmesta voitosta huolimatta Ochoa jäi kaikissa majoreissa top-ten listan ulkopuolelle ja sai nimenomaan kotimaassaan kärkkääksi ryhtyneen median hereille. Ochoa joutui kuin puolustuskannalle, vakuuttamaan motivaatiotaan ja intoaan panostaa uraansa. Avioituminen joulukuussa 2009 toi mukanaan paitsi muuton Mexico Cityyn, myös kolme lasta miehen edellisestä avioliitosta.

Ochoalla on täysi oikeus vaieta kaikista lopettamispäätökseen vaikuttaneista yksityiskohdista. Silti se on golfissa ja koko urheilumaailman historiassa varsin ainutlaatuinen. Tennisässä , pitkään ykkösen paikka listoilla pitänyt Justin Henin-Hardine lopetti myös huipulla, mutta palasi vajaata paria vuotta myöhemmin takaisin.

Kun Ochoa viikonloppuna pelaa varsinaisen uransa viimeisen kilpailun, hän tulee saamaan kotiyleisöltä hulppean vastaanoton.Hän on voittanut Tres Maria Championshipin kolme kertaa viidellä yrittämällä. Ykköstila jäähyväisissä olisi tietty upea kruunu, mutta tuloskunnon hapuillessa viimeisen reilun vuoden aikana haaste on todella kova.

Maailmanlistan kymmenestä parhaasta on mukana kuusi, Norjan Suzann Pettersen on uhkaajista ennakkoon kovin.

Meksikolaisille Ochoa on noussut syystäkin lähes jumalolennon asemaan maan parhaaksi yksilöurheilijaksi jalkapallohullussa maassa.Hän on lopettamisestaan huolimatta luvannut pelata vuosittain oman nimikkokilpailunsa joka on seuraavan kerran Tourin ohjelmassa jo marraskuussa. LPGA Tour on luonnollisesti huolissaan siitä, miten naisgolfin suosion käy Etelä-Amerikassa ikonin siirtyessä syrjään. Konkreettinen ongelma lienee sekin, että Meksikossa on pelattu vuosittain kolme LPGA Tourin kisaa. Tulevilla kausilla edes yhden ( Lorena Ochoa Invitational) pitäminen kisaohjelmassa on varmasti kovan työn takana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje