[10][17]

[10][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Linda Henrikssonille hole-in-one Erkko Trophyn avauspäivänä

Linda Henriksson teki kilpailun ensimmäisen hole-in-onen seitsemännellä reiällä. Kuva: Otto Peltomaa

Erkko Trophyn tuloslista on yllättävänkin tasainen avauspäivän jälkeen. Huippukuntoisella kentällä yksikään pelaaja ei onnistunut tekemään kovaksi luokiteltavaa tulosta, molempien sarjojen paras noteeraus oli 69. Tero Simola pelasi tasaisen kierroksen, neljän birdien lisäksi kortissa oli kaksi bogeyta. Hän johtaa lyönnillä seuraavan sijan jakavia kahdeksaa pelaaja joiden joukossa on mm. Joonas Granberg. 46-vuotias konkari sai tuloksekseen 71. Kun kyseessä on kolmen kierroksen kilpailu, on lauantain päätöskierroksesta odotettavissa huippujännittävää, potentiaalisia voittajia on melkoisesti. Naisten kisassa edetiin perjantaina hollantilaiskomennossa. Marjet van der Graff onnistui kolmen birdiensä lisäksi tekemään eaglen 12:lla. Bogeja kertyi kolme, yhteistulos 69 antaa kahden lyönnin johdon. Uutta nousua urallaan tekevä amatöörimestari Stenna Westerlund teki kierroksellaan vain yhden birdien ja bogeyn, tuloksella 71 hän jakaa kakkostilaa. Oulun Linda Henriksson johti kisaa yhdeksän reiän jälkeen tuloksella kaksi alle. Hän teki hole-in-onen seitsemännellä, eikä häkeltynyt tästä vaan sai birdien aikaan seuraavalla. Sisääntulo oli vaikeampaa, neljä yli. Henriksson on avauskierroksen jälkeen neljä lyöntiä kisaa johtavasta hollantilaisesta.