LET julkaisi kisakalenterinsa – Gant Ladies Open pelataan 18.–20.6. Aura Golfissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET julkaisi kisakalenterinsa – Gant Ladies Open pelataan 18.–20.6. Aura Golfissa

Aura Golfin kotikisa on myös merkittävä kiintopiste olympiarankingin kannalta.

Golfin naisten Euroopan kiertue (LET) julkaisi perjantaina pitkään odotetun kisakalenterinsa. Kauden aikana pelataan majorit ja LPGA:n yhteiskisat mukaan lukien 27 kilpailua. Palkintorahaa on jaossa ennätyksellinen määrä, kaikkiaan yli 19 miljoonaa euroa. Kiertu käynnistyy toukokuussa Etelä-Afrikasta.

Suomalaisista Ladies European Tourin pelioikeus kaudelle 2021 on Sanna Nuutisella, Ursula Wikströmillä, Noora Komulaisella ja Tiia Koivistolla sekä osittainen pelioikeus Elina Nummenpäällä ja Karina Kukkosella.

Euroopassa pelattavien kisojen määrä on entistä suurempi. Ruotsissa pelataan peräti kolme kilpailua. Kausi päättyy jälleen Espanjan finaalikilpailuun marraskuussa.

Suomalaisten katseet ja isoimmat odotukset kohdistuvat luonnollisesti kesäkuun kotikisaan, Gant Ladies Openiin. Pääkiertue palaa Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen. Kisaan osallistuu 126 pelaajaa, joista suomalaisia on arviolta 15. Kisan palkintopotti on 200 000 euroa. Formaatti on 54 reiän lyöntipeli.

Suomessa pelattiin LET-kilpailu seitsemän kertaa vuosina 2005–2011 Helsingin Golfklubilla Talissa. Nykyisin aktiivisesti pelaavista ammattilaisista ainoastaan Ursula Wikström on pelannut pääkiertuetta kotiyleisön edessä. Kotikisojen kohokohtana muistetaan vuosi 2008, kun Minea Blomqvist-Kakko voitti viimeisellä viheriöllä Wikströmin ollessa toinen.

Sanna Nuutinen, 29, pelasi viime vuonna uransa parhaan kauden ja sijoittui upeasti viidenneksi kiertueen rankingissa. Treenihulluksi tunnustautuva helsinkiläinen kolkutteli voittotaisteluissa pariin otteeseen ja tavoitteet on asetettu korkealle myös jatkossa.

”Kalenteri vaikuttaa huikealta, kotikisa on mahtava piste iin päälle. On aina upeaa pelata Suomessa, ja vielä upeampaa olisi voittaa siellä kotiyleisön edessä”, Nuutinen hehkuttaa.

Kisa-areenana toimiva perinteikäs Aura Golf on tuttu paikka kaikille suomalaisille ja myös Nuutiselle. Kenttä soveltuu hyvin naisille ja griineillä riittää haastetta parhaillekin puttaajille.

Ruissalon viheriöiltä on muistoja monella muullakin LET-pelaajalla. Vuoden 2013 amatöörien henkilökohtaiset EM-kisat Aura Golfissa vei nimiinsä Tanskan Emily Pedersen, joka voitti syksyllä LET-rankingin ylivoimaiseen tyyliin. Kahdeksan vuoden takaisten EM-kisojen nimilistasta löytyivät myös esimerkiksi Solheim Cup-tähdet Georgia Hall ja Anne van Dam sekä LET-rankingin nelonen, Manon de Roey.

Kaikkiaan Gant Ladies Openin osallistujalistasta voidaan odottaa kivikovaa, sillä panoksia löytyy: Suomen kisa on toiseksi viimeinen ennen Tokion olympiarankingin sulkeutumista.

Yksi mielenkiintoinen kysymys on Suomen ykköspelaajaksi raketin lailla noussut Matilda Castren, jonka pääasiallinen työpaikka on Yhdysvalloissa LPGA-kiertueella. Kiertueiden kalenterissa on päällekkäisyys, mutta isompiin jenkkikisoihin pääseminen on vielä epävarmaa. Suomalaisyleisö Gant Ladies Openissa ottaisi Castrenin varmasti vastaan raikuvin suosionosoituksin.

Kesäkuuhun on vielä nelisen kuukautta aikaa ja golfkenttiä peittää parhaillaan lumi, mutta taustalla työt ovat jatkuneet jo pitkään. Yhteistyökumppanit, materiaalihankinnat, televisiointineuvottelut, vapaaehtoisten rekrytointi, pelaajapalveluiden luominen, catering ja tarvittavan infran mahdollistaminen – ison kilpailutapahtuman järjestäminen on mittava ja monipuolinen projekti. Järjestelyitä tekevät yhdessä promoottorina toimiva Suomen Golfliitto ja kokenut kilpailun järjestäjä Aura Golf.

”Olemme hyvin aikataulussa, eikä suuria yllätyksiä ole tullut. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti kaikkiin suuntiin, tapahtumasta tulee varmasti hieno kohokohta Suomi Golfille”, Juha Juvonen Golfliitosta summaa.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje